Βράβευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και των YouSmilers από τα Tourism Awards 2022

13 May 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα,12 Μαΐου 2022

Βράβευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και των YouSmilers από τα Tourism Awards 2022

Για το πρόγραμμα «O Μικρός Τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει…με τους You Smilers»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και οι μαθητές-εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου “YouSmile” του Οργανισμού, σε συνεργασία με τη Δημιουργό της Δράσης κα Ελευθερία Γκρίμπα, και τη Συντονίστρια κα Ευαγγελία Γκρίμπα βραβεύτηκαν στο πλαίσιο των Tourism Awards 2022.

Ειδικότερα, έλαβαν τη Bronze διάκριση για το Πολυβραβευμένο Δωρεάν και Εθελοντικό Καινοτόμο Βιωματικό Διαθεματικό Πολυ-πρόγραμμα Πολιτισμού (Επιστημονικό Πρόγραμμα / Εκπαιδευτικό Εργαστήρι): O Μικρός Τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει…με τους “You Smilers”.

Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους, ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Η λαμπερή τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρουσία του κ. Κώστα Γιαννόπουλου, Προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και της κας Τζωρτζίνας Τσάγκα, Συντονίστριας του Δικτύου YouSmile.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»  ευχαριστεί από καρδιάς την κα Ελευθερία Γκρίμπα, πολύτιμη εθελόντρια του Οργανισμού, και στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία αποτελεί τη δημιουργό και εκπαιδεύτρια της δράσης «Ο Μικρός Τουρίστας - Μια Βαλίτσα ταξιδεύει».

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2021», συμμετείχε με το εν λόγω πολυ-πρόγραμμα πολιτισμού με θεματικές τις διακοπές, τα ταξίδια, το περιβάλλον και τη θάλασσα, παρουσιάζοντάς το στους Yousmilers του Οργανισμού που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας Φρεαττύδα στον Πειραιά. Παράλληλα, πλαισίωσε βιωματικά τη δράση με πλούσιο υλικό από το Υπουργείο Τουρισμού, φυσικά υλικά και γεύσεις, ενώ οι νεαροί εθελοντές παρακολούθησαν τη δράση και συμμετείχαν με καλλιτεχνικές δημιουργίες που μοιράστηκαν μεταξύ τους.

Η βράβευση εντάσσεται στην κατηγορία «ερευνητικό, συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο για  τον τουρισμό».

Για τον πλήρη πίνακα των βραβευθέντων και για στιγμιότυπα της βραδιάς, μπορείτε να

επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των βραβείων, www.tourismawards.gr