«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 20η χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

11 June 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2021

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 20η χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

 

Για 20η συνεχή χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Πειραιά και στο Ρέθυμνο  με τη συμμετοχή ανήλικων και ενήλικων εθελοντών μας, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών οργανώσεων καθώς και των πολύτιμων χορηγών μας.


Η δράση  που διοργανώνεται από την  Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση Legambiente και στην οποία σταθερά συμμετέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περιελάμβανε τον καθαρισμό των ακτών αλλά και  βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος.


Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μας, μικρούς και μεγάλους, που ενώνοντας για άλλη μία φορά τις δυνάμεις τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα των παιδιών μας να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους φορείς και τις Δημοτικές Αρχές που στάθηκαν αρωγοί στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.


Για τη δράση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στην Πλαζ Αρετσού με τη συμμετοχή ενηλίκων εθελοντών και μαθητών εθελοντών του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - YouSmile, και εθελοντών της Ομάδας έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής», ευχαριστούμε την εθελοντική ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια, τους  εργαζόμενους  του ηλεκτρονικού φαρμακείου Vita4you, οι οποίοι συμμετείχαν στο πλαίσιο εταιρικού εθελοντισμού, τον Δήμο Καλαμαριάς, τη Δημοτική Εμπορική και την Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς, τις εταιρείες Jannis, Vita4you, Βίκος και Χυμοί Ζωή. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία και για μία ακόμη φορά υποστήριξε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού, αποδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.


Για τη δράση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στο Ηράκλειο στην παραλία Αποσελέμη στον Δήμο Χερσονήσου, ευχαριστούμε τον Δήμο Χερσονήσου, την ΚΕΔΧ, το Λιμενικό Σώμα Χερσονήσου (Β Λ/Τ Χερσονήσου), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανάληψης, τους μαθητές της Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή-Ανδρέας Γιαννόπουλος για την πολύτιμη συμμετοχή τους, τους φορείς που πλαισίωσαν τη δράση όπως η Eco Diving Center, η ISea Προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και η Εθελοντική Ομάδα Heraklion Eco Voice, τους εθελοντές μας αλλά και το Παιδικό Ραδιόφωνο Family Fm 89.5 που «έντυσε» μουσικά τη δράση μας. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σέγκο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Διά Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Μπαγουράκη  για την παρουσία και τη θερμή φιλοξενία τους,  όπως επίσης τον κ. Ιωάννη Μιλάκη εκ μέρους της ΚΕΔΧ, και την κα Αθανασία Περισυνάκη, Ανθυποπλοίαρχο Λ/Σ και Διοικήτρια Β΄ ΠΤ Χερσονήσου.


Για τη δράση που πραγματοποιήθηκε 30 Μαΐου στον Πειραιά στην παραλία Φρεαττύδας με τη συμμετοχή μαθητών εθελοντών του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - YouSmile, εθελοντών της Ομάδας έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής», ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Διογένης», την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τους περιβαλλοντικούς φορείς ΕΟΑΝ, MedAsset και την δημιουργό της βιωματικής δράσης «Ο μικρός Τουρίστας μια βαλίτσα ταξιδεύει» καθώς και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4». Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον  Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στέλνοντας  μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας  του περιβάλλοντος.


Για τη δράση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου στο Ρέθυμνο, στην κεντρική παραλία Ρεθύμνου, ευχαριστούμε τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές που συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές και εικαστικά εργαστήρια, τον Δήμο Ρεθύμνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κα Ειρήνη Κουτσαλεδάκη που μας τίμησε με την παρουσία της και τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

 

Για τη δράση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου στα Χανιά, στην παραλία του Κλαδισού ευχαριστούμε τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές για τη συμμετοχή, τον Δήμο Χανίων,  τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χανίων και Πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΔΙΣΑ κ. Μιχάλη Τσουπάκη και τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.


*Για την ανωτέρω δράση, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας


Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr