«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνει ελπίδα σε όλους εμάς ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο αλληλέγγυο και ανθρώπινο

06 June 2022

Είναι δύσκολο να προσφέρεις σε κάποιον που δεν γνωρίζεις;


Σίγουρα χρειάζεται να έχεις φαντασία για να σκεφτείς το Χαμόγελο που δημιουργείς σε ένα παιδί με την προσφορά σου, όταν εργάζεσαι εθελοντικά σε ένα γραφείο και δεν έχεις επαφή μαζί του…


Εγώ νομίζω ότι διαθέτω αρκετή (φαντασία), και σίγουρα διαθέτει κάθε άνθρωπος που μπορεί να φανταστεί έναν κόσμο με πολλά χαμογελαστά παιδιά, πολλούς ανιδιοτελείς ανθρώπους και πολλή αγάπη για τους άλλους.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» νιώθω ότι δεν εφησυχάζει, αφήνοντάς μας να ονειρευόμαστε τον ιδανικό κόσμο, αλλά είναι εδώ για να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους με αξίες και ιδανικά, να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη και από το όραμα στον στόχο. Είναι εδώ για να δώσει ελπίδα όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και σε εμάς ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο αλληλέγγυο και ανθρώπινο!


Με την εμπειρία μου κοντά στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι και σήμερα, πιστεύω ότι είναι, και θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που δε χαμογελάει, και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη από στήριξη, για να δείχνει και να φωτίζει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της αγάπης.


Αξίζει να προσπαθήσουμε για το Χαμόγελο κάθε παιδιού, και σίγουρα αυτός θα είναι  λόγος για να χαμογελάμε και εμείς.


Βασιλική Ποδαροπούλου, Εθελόντρια σε γραφείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»