ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛ ΣΑΪΚ ΜΑΧΜΟΥΝΤ (επ.) ΣΟΥΖΑΝ (ον.), 12 EΤΩΝ- ΛΗΞΗ ΤΟΥ AMΒER ALERT

21 March 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2023

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΑΛ ΣΑΪΚ ΜΑΧΜΟΥΝΤ (επ.) ΣΟΥΖΑΝ (ον.), 12 EΤΩΝ- ΛΗΞΗ ΤΟΥ AMΒER ALERT

 

Συνεχίζεται η αναζήτηση της Αλ Σαΐκ Μαχμούντ (επ,) Σουζάν (ον.), 12 ετών, με καταγωγή από τη Συρία, καθώς η ανήλικη δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Ωστόσο, σε συνέχεια εισαγγελικής εντολής και συμπλήρωσης 48 ωρών, πραγματοποιείται λήξη του Αmber Αlert.


Το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών AMBER ALERT HELLAS, για την υπόθεση εξαφάνισης της ανήλικης είχε ενεργοποιηθεί για 48 ώρες, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Η ανήλικη Αλ Σαΐκ Μαχμούντ (επ,) Σουζάν (ον.), εξαφανίστηκε, στις 18/03/2023, και ώρα 16:30, από την περιοχή της Μαλακάσας Αττικής. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνισή της στις 19/03/2023 και άμεσα προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.


Η Αλ Σαΐκ Μαχμούντ (επ,) Σουζάν (ον.) έχει κοντά σγουρά μαλλιά μαύρου χρώματος, καστανά μάτια, ύψος 1,40 και κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε αθλητική ζακέτα, μαύρο αθλητικό παντελόνι φόρμας, μαύρα αθλητικά παπούτσια και πολύχρωμο κασκόλ λαιμού.


Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple


Παρακαλείσθε για τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου.


Σε ενδεχόμενη εύρεση της Αλ Σαΐκ Μαχμούντ (επ,) Σουζάν (ον.), θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο Δελτίο Τύπου ώστε να αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί.


Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα social media, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λπ.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies


Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas

 

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης
«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000»
email:116000@hamogelo.gr