ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ DANYLO (ΟΝ.) PIATNYTSKYI (ΕΠ.) #MissingKidAlert

21 February 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2024

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ DANYLO (ΟΝ.) PIATNYTSKYI (ΕΠ.) #MissingKidAlert

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από τον συνεργαζόμενο φορέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe - ΜCE) για την εξαφάνιση του Danylo (ον.) Piatnytskyi  (επ), 17 ετών, ουκρανικής καταγωγής.  

Πιο συγκεκριμένα, o Danylo Piatnytskyi διέμενε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας για σπουδές από όπου και εξαφανίστηκε. Πληροφορίες που έδωσε ο συγκάτοικος του αναφέρουν ότι ο ανήλικος  Danylo ήθελε να πάει να ζήσει στη Γερμανία. Τελευταία επικοινωνία του Danylo Piatnytskyi με την οικογένεια του ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2023 και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Η δημοσίευση της φωτογραφίας του ανήλικου Danylo (ον.) Piatnytskyi  (επ) , 17 ετών, αποσκοπεί στην συνδρομή όλων μας για τον άμεσο εντοπισμό του. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe - ΜCE), έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση όλων για την αποφυγή εξαφανίσεων Ουκρανών πολιτών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προστατευθούν, διασχίζουν Ευρωπαϊκά κράτη και μη.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Παρακαλείσθε για τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου.

Σε ενδεχόμενη εύρεση του Danylo (ον.) Piatnytskyi (επ), θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο Δελτίο Τύπου ώστε να αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνει στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργάζεται επίσης με τα Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεσή τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης
«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσες 116000»
e mail: 116000@hamogelo.gr