Μία Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα Παιδιά – Ήρωες του Προγράμματος «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία»

23 December 2021

Δελτίο Τύπου

Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2021

Μία Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα Παιδιά – Ήρωες του Προγράμματος «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία»

Σε κλίμα συγκίνησης και εορταστικής διάθεσης πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η Σχολή Επιστημών Υγείας και η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία», την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται αδιάκοπα και με αυταπάρνηση δίπλα στα παιδιά, στηρίζουν το δύσκολο αγώνα των ίδιων και των οικογενειών τους και αναγνωρίζουν ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στο Χαμόγελο, με αυτή τη γιορτή χάρισαν αισιοδοξία και τη μαγεία των Χριστουγέννων, ως ανταπόδοση στα καθημερινά μαθήματα ψυχικής δύναμης και σθένους που παραδίδουν τα ίδια τα παιδιά σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους. Οι παιδικές χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η χορωδία των Γιατρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδωσαν τη δική τους νότα με σύγχρονα και παραδοσιακή κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα έστειλαν τις πιο όμορφες εορταστικές ευχές τους.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, κος Χρήστος Μήττας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, κος Χάρης Αηδονόπουλος, ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, κος Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κος Παντελιάδης Παναγιώτης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κος Νίκος Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, κος Θεόδωρος Δαρδαβέσης υποστηρικτές, συνεργάτες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Προγράμματος «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία». Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυναν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι σήμερα εγώ πρέπει να ευχαριστήσω όλους εσάς, τα παιδιά, τους γονείς και όσους προσφέρετε καθημερινά. Από την πλευρά του Υπουργείου, θα είμαστε στήριγμά σας για ότι χρειαστείτε και θέλουμε να βοηθήσουμε το πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄οίκον νοσηλεία» και τα παιδιά, όχι μόνο τώρα, αλλά και στη συνέχεια, καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους».

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κος Νίκος Παπαϊωάνου, τόνισε: «Με τη σημερινή εκδήλωση δίνουμε νόημα στην έννοια των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος αλληλεγγύης και ιδιαίτερα απέναντι στα παιδιά που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Στις μέρες μας πέρα από τα προβλήματα, πέρα από τις δραστηριότητές μας υπάρχει χρόνος να γίνουμε πιο άνθρωποι».

Ο Κοσμήτορας του Τμήματος Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, κος Θεόδωρος Δαρδαβέσης,  αναφέρθηκε σε όλους όσους υποστηρίζουν τα παιδιά και εξέφρασε την επιθυμία του η γιορτή αυτή να γίνει θεσμός, δηλώνοντας: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο, της οικονομικής κρίσης και πολλές φορές από το υστέρημά τους, προσφέρουν στην κοινωνία και υποστηρίζουν όσους βρίσκονται σε ανάγκη».          

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στη σημερινή ημέρα, που σαν σήμερα 26 χρόνια πριν, ο 10χρονος ιδρυτής του Οργανισμού, Ανδρέας, έφυγε από τη ζωή, δηλώνοντας: «Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς πριν από 26 χρόνια ξεκινήσαμε τον αδιάκοπο αγώνα μας να παράσχουμε τη φροντίδα και την υποστήριξη σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Σήμερα, γιορτάζουμε και τιμούμε όλα τα θαρραλέα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες και δυνατότητες, καθώς και τους σπουδαίους ανθρώπους του ΑΠΘ, της Γ΄ Παιδιατρικής και του Οργανισμού μας, που αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους και την υποστήριξή τους, δίνοντας καθημερινά τη δική τους μάχη. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών που υποστηρίζονται μέσω του Προγράμματος “Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία”, με την υπόσχεση ότι θα φροντίσει να νιώθουν ασφάλεια, καθώς θα έχουν όλους εμάς κοντά τους».

Ο Υποδιευθυντής Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, κος Δαουδάκης Ιωάννης, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συνδράμουμε στη σημερινή εκδήλωση, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου και της ομάδας εθελοντισμού του Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας καθώς και με υλική υποστήριξη. Η εκτίμηση και η ηθική υποστήριξή μας είναι απεριόριστη για το έργο που επιτελείτε και ευχόμαστε σε όλη την ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να χαρίζει ανακούφιση στον πόνο, χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών και αισιοδοξία στην ψυχή τους»

Η Εκπρόσωπος των Γονέων των Υποστηριζόμενων Παιδιών του Προγράμματος «Παιδιατρική Κατ΄οίκον Νοσηλεία», κα Νίκη Τσιαφίδου, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην υποστήριξη που λαμβάνουν, δηλώνοντας: «Όλοι μας αντιμετωπίζουν με στοργή, εμάς και τα παιδιά μας. Η σχέση μας αναπτύσσεται σε σχέση αμοιβαίου σεβασμού, φιλίας, αλλά πάνω από όλα αγάπης. Η επαφή με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινάει όταν τα μικρά μας πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι με όλες τις ιατρογενείς παρεμβάσεις. Εκτός από την επίλυση των μετακινήσεων των παιδιών μας, η βοήθεια του Χαμόγελου είναι καταλυτική και στην προμήθεια ειδικού ιατρικού εξοπλισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν δίνει μόνο χαμόγελο στα παιδιά, αλλά και στους γονείς  τους. Η άριστη συνεργασία του Οργανισμού με την Γ’ Παιδιατρική του Ιπποκρατείου ωφελεί την υγεία των  παιδιών και ενισχύει την αποφόρτιση των οικογενειών».

Τέλος, βραβεύτηκαν άνθρωποι, υποστηρικτές και χορηγοί του Προγράμματος «Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία» για την έμπρακτη συνεισφορά τους στην υλοποίησή του. 

Το Πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄οίκον Νοσηλεία» απευθύνεται σε παιδιά, που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να μετακινηθούν. Εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματικών υγείας του Οργανισμού με κινητή ιατρική μονάδα πραγματοποιεί επισκέψεις στο σπίτι του παιδιού, όπου παρέχεται:

 • Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα, υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών και των Δ/ντων Κλινικών των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.
 • Κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών με προβλήματα υγείας και των οικογενειών τους.
 • Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο σπίτι.

Σκοπός της Δράση είναι:

 • Η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
 • Η υποστηρικτική βοήθεια στο οικογενειακό περιβάλλον.
 • Η εκπαίδευση των γονέων του παιδιού που νοσεί.
 • Η μείωση κινδύνου προσβολής των παιδιών από ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις.
 • Λιγότερη ταλαιπωρία για το παιδί και την οικογένεια από τις συχνές μετακινήσεις στο νοσοκομείο.
 • Η μείωση των κλήσεων στο ΕΚΑΒ.
 • Η διευκόλυνση του έργου των γιατρών και των νοσηλευτών που ζητούν τη συνδρομή του Συλλόγου μας.
 • Η αποσυμφόρηση και καλύτερη αξιοποίηση των νοσοκομειακών κλινών.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:
Το Χαμόγελο του Παιδιού
2310 250 160
Thesspress@hamogelo.gr