Φύτεψε τον δικό σου σπόρο αγάπης «Μη με λησμόνει»

10 February 2022

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του έως σήμερα, έχει σταθερά δίπλα του βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία σε όλη τη χώρα και εύχεται, για μία ακόμα φορά, να σταθείτε πλάι μας σε μία δράση με σημαντικά οφέλη, τόσο για τους μικρούς μας φίλους, όσο και για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζουμε καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα!

Η ενέργεια με τίτλο «Μη με λησμόνει» είναι αφιερωμένη στα παιδιά που εξαφανίζονται και έχει στόχο μέσω ενός πρωτότυπου και διαδραστικού τρόπου να ενημερωθούν τα παιδιά για το φαινόμενο, αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στα παιδιά, που είναι μακριά από το σπίτι τους παραμένοντας αγνοούμενα.

Η ενέργεια είναι εμπνευσμένη από το χαρακτηριστικό μπλε λουλουδάκι, «Μη με λησμόνει», που διεθνώς αποτελεί το σύμβολο των εξαφανισμένων παιδιών. Το κάθε παιδί, με κόστος 3€/τεμάχιο, θα προμηθευτεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ένα κουτάκι μέσα στο οποίο περιέχονται ένα γλαστράκι, χώμα και σπόροι. Τα παιδιά με την κατεύθυνση των νηπιαγωγών τους, θα αναλάβουν να φυτέψουν και να φροντίσουν το λουλουδάκι τους, ενώ θα παραλάβουν και σχετικό έπαινο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παράλληλα, η εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων μας, δια ζώσης ή απομακρυσμένα, μπορεί να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους μικρούς «μαθητές» και να τους μιλήσει με κατανοητό τρόπο για τη σημασία αυτού που κάνουν, αλλά και γενικότερα την εξαφάνιση, παρέχοντάς τους και απλές συμβουλές. Πρόσθετα, ανάλογες ενημερωτικές δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, τόσο στο προσωπικό κάθε σταθμού, όσο και στους γονείς και κηδεμόνες.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τους Σπόρους Αγάπης «Μη Με Λησμόνει» στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/paidika-eidi/sporoi-diaf-0493/

Όλοι οι σταθμοί και τα νηπιαγωγεία που θα συμμετέχουν, προτείνεται να στείλουν οπτικοακουστικό υλικό (videos, φωτογραφίες) από τις δράσεις των παιδιών. Όλο το υλικό θα παρουσιαστεί στην Ετήσια Εκδήλωση που πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, παρουσία όλων των συναρμόδιων θεσμικών φορέων.

Η ζεστή και ουσιαστική σχέση που έχουμε αναπτύξει με την εκπαιδευτική κοινότητα, βασίζεται στην κοινή αγωνία και επιδίωξη τα παιδιά να είναι ασφαλή και χαρούμενα, έχοντας όλα όσα δικαιούνται, οι γονείς και κηδεμόνες να είναι ενημερωμένοι για όλα όσα τους απασχολούν και δυνατοί να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και φυσικά οι εκπαιδευτικοί να έχουν στη διάθεσή τους όλα όσα χρειάζονται για να επιτελούν αποτελεσματικά το απαιτητικό έργο τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται αδιάλειπτα δίπλα σας, μικρούς και μεγάλους, μέσα από την Εθνική Γραμμή SOS 1056, καθώς και με μία ομάδα εξειδικευμένων Ψυχολόγων που επισκέπτονται τους σταθμούς και τα σχολεία πανελλαδικά, υλοποιώντας προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης, όλα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατάλληλα προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών που απευθύνονται.

Παράλληλα, οι σταθμοί και τα σχολεία, ομοίως βρίσκονται δίπλα στο «Χαμόγελο» στηρίζοντας το έργο του μέσω ποικίλων δράσεων, πάντα βάσει της επιλογής και επιθυμίας τους. Διοργάνωση bazaars και εκδηλώσεων, ειδικότερα σε εορταστικές περιόδους, συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι κάποιες από τις ενέργειες που κάνουν με στόχο την ενίσχυση του έργου μας και είμαστε ευγνώμονες για αυτό!

 

Περισσότερες πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής

Κα Μαρία Ασημινάκη

Τμήμα Εξεύρεσης Πόρων

Τηλ.: 11040 (αστική χρέωση πανελλαδικά)

Email: fundraising@hamogelo.gr