Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα στελέχη του Δήμου Πύργου

09 July 2020

Στο πλαίσιο του Συμφώνου συνεργασίας που πρόσφατα σύναψε ο Δήμος Πύργου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», o Οργανισμός πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της ΔΕΥΑΠ και εθελοντών του Δήμου, με σκοπό την ένταξή τους στα Προγράμματα Amber Alert Hellas (για ανήλικους) και Missing Alert Hellas (για ενήλικες από 18 έως 60 ετών), ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών εξαφανίσεων παιδιών καθώς και ενηλίκων από 18 έως 60 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας και  φιλοξενήθηκε στον ΟΔΥΣΣΕΑ, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι το έκτο κατά σειρά που πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών διαφόρων Δήμων ανά την Ελλάδα.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συντονίζει τα Προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas στο πλαίσιο Συμφώνου συνεργασίας που έχει συνάψει με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τον συντονισμό και την ενεργοποίηση αναλαμβάνει ο Οργανισμός κατόπιν έγκρισης της ΕΛΑΣ. Στόχος των Προγραμμάτων είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου (Amber Alert Hellas) ή ενηλίκου από 18 έως 60 ετών, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες ή ομάδες υψηλού κινδύνου (Missing Alert Hellas).