ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤ (ον.) ΙΜΠΡΑΗΜ (επ.), 13 ΕΤΩΝ

21 February 2024

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2024

 

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤ (ον.) ΙΜΠΡΑΗΜ (επ.), 13 ΕΤΩΝ

 

Η περιπέτεια του ανήλικου Ιμάντ (ον) Ιμπραήμ (επ.), 13 ετών έληξε σήμερα 21/02/2024, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων, που τον αναζητούσαν. Να υπενθυμίσουμε πως ο ανήλικος Ιμάντ (ον) Ιμπραήμ (επ.), εξαφανίστηκε στις 18/02/2024 από την περιοχή του Μεταξουργείου στην Αθήνα και στις 20/02/2024 εκδόθηκε Amber Alert κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα αποδείχτηκε κρίσιμη στην εύρεση του Ιμάντ, καθώς εξέδωσε άμεση εντολή για την ενεργοποίηση του συναγερμού Amber Alert Hellas, λόγω της επικινδυνότητας που βρισκόταν. Η ενεργοποίηση αυτή αποδείχτηκε ξανά ζωτικής σημασίας, καθώς το προσωπικό του χώρου φιλοξενίας, όπου είχε μεταφερθεί ο Ιμάντ μετά από αίτημα των αστυνομικών αρχών, αναγνώρισε το παιδί και επικοινώνησε άμεσα μαζί μας.

Συγκεκριμένα, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε ότι ο Ίμαντ Ιμπραήμ, στις 18/02/2024, μετά από κλήση που δέχτηκε η Άμεση Δράση, μεταφέρθηκε στο Τμήμα, καθώς λανθασμένα κατηγορήθηκε για απόπειρα κλοπής. Λόγω της ανηλικότητάς του και του γεγονότος ότι θεωρήθηκε ως ασυνόδευτος ανήλικος, ξεκίνησαν οι διαδικασίες και το παιδί μεταφέρθηκε στις 20/01/2024 σε χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Χαμόγελο Του Παιδιού θα βρίσκεται δίπλα στον Ίμαντ και την οικογένειά του, προσφέροντας υποστήριξη και βοήθεια για οτιδήποτε χρειαστούν, όπως τόσα χρόνια βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που το χρειάζεται.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116000» e mail: 116000@hamogelo.g