Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση τριών μικρών παιδιών

05 July 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2020

 

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση τριών μικρών παιδιών

 

Στις 4/7/2020 και ώρα 22:30, δεχτήκαμε ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000». Συγκεκριμένα, μας κάλεσε μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης «112», φιλικό πρόσωπο οικογενειών αραβικής καταγωγής, αναφέροντάς μας ότι τρία ανήλικα παιδιά, ηλικιών 5, 4  και 4 ετών αγνοούνται από τις μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή του Περιστερίου, Αττικής.

 

Λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών, η κινητοποίηση όλων μας έπρεπε να είναι άμεση και συντονισμένη. Άμεσα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην κινητοποίηση της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» και έγινε η απαραίτητη προετοιμασία για την ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης Amber Alert Hellas. Με την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, τα παιδιά εντοπίστηκαν πριν την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Η αναζήτηση είχε ευτυχή κατάληξη και τα παιδιά βρέθηκαν ασφαλή και καλά στην υγεία τους.

 

Σε αυτό το σημείο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή όλων μας σε παρόμοια περιστατικά παιδιών, τα οποία προσπερνούμε και ενδέχεται να χρειάζονται τη βοήθεια μας.

 

Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000», λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι στελεχωμένη από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να παρέμβουν και να σταθούν πλάι σε κάθε παιδί, οποιαδήποτε στιγμή αυτό κριθεί σκόπιμo.

 

Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα social media, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

 

Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies

 

Μάθετε περισσότερα για το AmberAlertHellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000»

email:116000@hamogelo.gr