735 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 446 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Απρίλιο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

11 May 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Μαΐου 2022

 

735 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 446 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Απρίλιο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.


Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.


Συγκεκριμένα, τον μήνα Απρίλιο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της  Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» επισκέφτηκε  τον Δήμο Ηλιούπολης, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τον Δήμο Μυτιλήνης. Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν, με αφοσίωση και συνέπεια, εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και Λέσβου, καθώς και Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Λέσβου, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.


Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid 19, στα Κινητά Πολυϊατρεία «Ασκληπιός» και «Ιπποκράτης».


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:
● Τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
● Τον Δήμο Ηλιούπολης

● Τις «Συνεργασίες Πόλης»
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής
● Τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
● Τον Δήμο Μυτιλήνης
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου
● Τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου 
● Την 1η Υγειονομική Περιφέρεια
● Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια

 

Επίσης, ευχαριστεί από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές  ιατρούς  και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

 

Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 148.050 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες  των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

 

Επόμενοι Σταθμοί της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για τον μήνα Μάϊο:
● Δήμος Πεντέλης
● Δήμος Θεσσαλονίκης
● Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
● Δήμος Ασπροπύργου
● Δήμος Σουφλίου


Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr