71.224 παιδικά χαμόγελα από όλο τον κόσμο!

10 February 2017

Είναι η Jessica, o Adam, η Ηλέκτρα, o Στέφανος, ο Nirvaan, ο Joris, η Κλεαρχίνα και η Ελισάβετ, είναι η Έφη και η Kiku,ο Albert και η Αmandine και πολλοί ακόμα μικροί μας φίλοι που είχαμε τη χαρά να περάσουμε όμορφες δημιουργικές στιγμές στον Παιδότοπο που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Χθες, συμπληρώθηκαν 15 χρόνια λειτουργίας και είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές που έχουμε ζήσει από τον Φεβρουάριο του 2002 ως σήμερα. Στιγμές μοναδικές με ανθρώπους άγνωστους στην αρχή αλλά στη συνέχεια έγιναν η δεύτερη οικογένειά μας. Γιατί η αγάπη και η φροντίδα της ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης του Οργανισμού έχει μετατρέψει τις ατέλειωτες ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο σε στιγμές γεμάτες παιχνίδι, δημιουργία, γέλιο και ξεκούραση για όλη την οικογένεια. Σε ένα μικρό αλλά φιλόξενο χώρο, με μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και βιωματικών δραστηριοτήτων, η ώρα κυλά ευχάριστα και δημιουργικά. Τα σχόλια στο Βιβλίο Επισκεπτών από τους γονείς λίγο πριν αναχωρήσουν μας γεμίζουν περηφάνια και αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της λειτουργίας του χώρου:

«Μου αρέσει πολύ εδώ! Είναι σαν το σπίτι μου», Jessica, 7 χρονών, Αυστραλία

««Ταξιδεύουμε κάθε μήνα, όταν άρχισε να μας κουράζει τότε... συναντήσαμε εσάς! Ένας κόσμος παιδικός μέσα στο άγνωστο μεγάλο «ταξιδιωτικό χώρο», με οικοδεσπότες γεμάτους αγάπη, φροντίδα και παιδικό ενθουσιασμό. Έκτοτε τα ταξίδια μας μοιάζουν πολύ διαφορετικά!», από την μαμά της Ηλέκτρας

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία που προσφέρατε σε εμένα και στην κόρη μου. Περάσαμε εξαιρετικά ευχάριστα την ώρα μας και ειδικά η Κατερίνα ξεχάστηκε και ξεπέρασε την μελαγχολία που αισθανόταν από την αναχώρηση του μπαμπά της. Θερμές ευχαριστίες για αυτό που προσφέρετε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν υπάρχει σε κανένα σχεδόν αεροδρόμιο εξωτερικού. Συγχαρητήρια και να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη!», Μαρία Π. και Κατερίνα

Σε αυτή την προσπάθεια όμως 15 χρόνια τώρα δεν είμαστε μόνοι. Το προσωπικό του Δ.Α.Α είναι η 2η οικογένειά μας, είναι οι άνθρωποι που είναι κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζουν όχι μόνο την ομαλή λειτουργία του Παιδότοπου αλλά και τις δράσεις του Οργανισμού. Χθες είχαμε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε και προσωπικά σε μια λιτή αλλά πολύ ζεστή γιορτή που ετοιμάσαμε από κοινού.

Ευχαριστούμε πολύ όλους μας τους συνεργάτες στον Δ.Α.Α, την μικρή μας φίλη Έφη που μας βοήθησε να σβήσουμε τα κεράκια και δίνουμε όλοι ραντεβού για τα 20 μας χρόνια!

* το κείμενο γράφτηκε από την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Δ.Α.Α