3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής. Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού: Καταθέσεις παιδιών θυμάτων βίας και η επόμενη μέρα

14 December 2016

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκλήθηκε και παρουσίασε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής ένα νέο μοντέλο - πρόταση στον τρόπο κατάθεσης των παιδιών θυμάτων βίας.


Το «Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού» αποτελεί το πρώτο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ελλάδα για τη διενέργεια των μαρτυρικών καταθέσεων παιδιών θυμάτων βίας . Υποστηρίζει την ενεργοποίηση του μηχανισμού Διεπιστημονικής αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης παιδιών με στόχο τη πρόληψη επαναθυματοποίησης τους. Ο χώρος είναι φιλικός προς το παιδί και την οικογένεια του και περιλαμβάνει μονόδρομο καθρέφτη για τη καλύτερη κάλυψη των αναγκών της συνέντευξης με το μικρότερο δυνατό συναισθηματικό κόστος για το ανήλικο παιδί θύμα βίας.


Στο ίδιο τραπέζι τοποθετήθηκε και η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, με την παρουσίαση «Η αντιμετώπιση των κακοποιημένων – παραμελημένων παιδιών από το κοινωνικό σύστημα» αναδεικνύοντας από την πλευρά της και την εμπειρία της το πρόβλημα της κατάθεσης των παιδιών θυμάτων βίας στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.