1.144 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 884 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Δεκέμβριο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

20 December 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2022

 

1.144 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 884 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Δεκέμβριο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Οι πολύτιμοι εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι εξέτασαν κάθε παιδί σε επτά διαφορετικούς Δήμους ανά την Ελλάδα, με έμφαση σε όσα δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή άλλες οικονομικές δυσκολίες.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.

 

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.


Συγκεκριμένα, τον μήνα Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της δράσης  Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε:
 

τον Δήμο Τυρνάβου
τον Δήμο Δερβενοχωρίων
τον Δήμο Τριφυλίας
τον Δήμο Πηλίου
τον καταυλισμό Ρομά του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, προσφέροντας προληπτική ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε παιδιά που καθημερινά στερούνται βασικών αναγκών όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα
το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αιγάλεω, εξετάζοντας παιδιά με αναπηρία που χρήζουν εξειδικευμένης θεραπευτικής φροντίδας
ενώ ολοκληρώθηκε και η Δράση Προληπτικής στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

 

Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν, με αφοσίωση και συνέπεια, εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και τους εθελοντές του.


Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19, στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

 

Την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής
Τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου
Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας
Τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας
Τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
Τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας
Το Κέντρο κοινότητας Τύρναβου
Την ΤΟΜΥ Γιάνουλης
Το Αστυνομικό Τμήμα Τύρναβου
Το ΚΤΕΛ Κηφισού
Τον Φαρμακευτικό Σύλλογος Λάρισας
Τον  Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου
Τον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
Το Κέντρο Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος
Το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω
Την Δήμο Τριφυλίας
Το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας και Νοσοκομειακή Μονάδα Κυπαρισσίας)
Το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.
 

Τους χορηγούς


Τον  Όμιλο ΤΙΤΑΝ


Επίσης, ευχαριστεί από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

 

Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 151.633 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

 

Επόμενοι Σταθμοί της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για τον μήνα Ιανουάριο

 

● Δήμος Ελευσίνας Μαγούλας

● Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων

 

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr