Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II - INTERSYC II»

12 Μαρτίου 2019

Η τρίτη συνάντηση του έργου Διασυνοριακής Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II - INTERSYC II» διοργανώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο Blagoevgrad Βουλγαρίας. Στόχος της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων υλοποίησης του έργου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020, σε ποσοστό 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  και 15% από Εθνικούς Πόρους. Η συνάντηση συνδυάστηκε με την ενδιάμεση εκδήλωση του έργου,  που πραγματοποιήθηκε επίσης στο Blagoevgrad στις 27 Φεβρουαρίου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων της πόλης, αλλά και των εταίρων του έργου.


Ο εταίρος Regional Inspectorate of Education – Blagoevgrad διοργάνωσε τη εκδήλωση και την συνάντηση. Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από την επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι εκπρόσωποι των υπολοίπων εταίρων του έργου από τη Ελλάδα και την Βουλγαρία: Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Κομοτηνής και Nadja Centre Foundation.


Το έργο έχει ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, έχει διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην προστασία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών της διασυνοριακής περιοχής.


Στο πλαίσιο αυτό, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε απολογισμός της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής στη Βουλγαρία, η οποία ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου 2019. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περισσότερα από 2.500 παιδιά από παιδίατρο, οφθαλμίατρο,  οδοντίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό στις  περιοχές Sandanski και Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Επίσης συζητήθηκε το ακριβές πλάνο ενεργειών και οι διαδικασίες υλοποίησης της δράσης στην Ελλάδα που θα εξελιχθεί κατά την χρονική περίοδο 04 Μαρτίου 2019 – 04 Ιουνίου 2019 στους Δήμους Κομοτηνής,  Ιάσμου και Μαρώνειας – Σαπών με την συμμετοχή  περισσοτέρων από 2.350 παιδιών της περιοχής.


Παράλληλα, αναλύθηκαν οι δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης  (σεμινάρια πρώτων βοηθειών - προώθηση/κατάρτιση και επίδειξη λειτουργίας της γραμμής 116000), επικοινωνίας και διάχυσης, οι διαδικασίες διαχείρισης και οικονομικής παρακολούθησης του έργου και οι εκπρόσωποι των Οργανισμών συνεργάστηκαν για τον καθορισμό τω επόμενων βημάτων υλοποίησης.


Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ