Τμήμα εξεύρεσης πόρων

Το τμήμα εξεύρεσης πόρων, τυπικά επανδρώνεται από δυο άτομα που επιβαρύνονται τη μεγαλύτερη ευθύνη της διεκπεραίωσης και τον κύριο όγκο του συντονισμού των εργασιών του. Στην πραγματικότητα είναι κάθε εργαζόμενος και συχνά εθελοντής που από τη δική του «γεωγραφική θέση» και μέσα από τον όποιο ρόλο έχει αναλάβει, προσπαθεί καθημερινά και ποικιλοτρόπως να εξασφαλίζει χορηγίες σε είδη, υπηρεσίες και χρηματικές δωρεές, προκειμένου να καλυφθεί ο τεράστιος και εξαιρετικά ευρύς όγκος αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φροντίζει ο Σύλλογος.

Αυτή η διαδικασία είναι τόσο εύκολη όσο και δύσκολη, ευχάριστη αλλά και πολύ κουραστική- είναι μία διαδικασία που παρόλο που θεωρείται «δουλειά γραφείου», σου δημιουργεί ένα πλήθος διαφορετικών συναισθημάτων που εναλλάσσονται πολλές φορές μέσα στην ημέρα, εντός και εκτός γραφείου, εντός και εκτός ωραρίου.

Πάνω απ’ όλα όμως, το τμήμα εξεύρεσης πόρων είναι ο καθρέφτης της μαγείας που χαρακτηρίζει «το Χαμόγελο του Παιδιού», η χειροπιαστή απόδειξη της αλήθειας, που είχε δει πολύ πριν από όλους εμάς ένα 10χρονό παιδί.

Πώς μπορείτε να μας στηρίξετε

Εάν είστε επιχείρηση ή εταιρεία

 1. Προϊοντική ενέργεια

  Ένας πολύ σημαντικός τρόπος στήριξης του Οργανισμού μας είναι οι προϊοντικές συνεργασίας που κατά καιρούς συνάπτονται με εταιρίες. Στις περιπτώσεις αυτές, οι εταιρίες επιλέγουν να συνδέσουν κάποιο συγκεκριμένο τους προϊόν (ή σειρά προϊόντων) με το λογότυπο και τη φήμη του Χαμόγελου, προκειμένου να δώσουν μία –πολύ σημαντική όπως έχει αποδειχθεί- ώθηση στις πωλήσεις τους και παράλληλα να προσφέρουν στο έργο του Οργανισμού.
 2. Χρηματοδότηση Δράσεων και Έργων με απευθείας δωρεά

  Η οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού μέσω της χρηματοδότησης συγκεκριμένων αναγκών, δράσεων, έργων, ενεργειών, είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση.
  Οι συνεργασίες στο επίπεδο αυτό ποικίλουν ανάλογα με το ύψος του χρηματικού ποσού που μία εταιρία έχει τη δυνατότητα να διαθέσει. Μπορεί να αφορούν στην αγορά κάποιου είδους/εξοπλισμού που έχει ανάγκη κάποιος χώρος, στην χρηματοδότηση κάποιου κατασκευαστικού έργου, στην κάλυψη λειτουργικών εξόδων ή μέρος αυτών για κάποια δράση και πολλά άλλα.
 3. Φιλοξενία Κουμπαρά

  Η οικονομική ενίσχυση των δράσεων μας μέσω των κουμπαράδων που φιλοξενούνται σε καταστήματα και εταιρίες, αποτελεί έναν από τους ελάχιστους μηχανισμούς που διαθέτουμε για την άμεση και σταθερή διασφάλιση εσόδων για την επιβίωσή μας, δίνοντας στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να προσφέρει όποιο χρηματικό ποσό επιθυμεί, άμεσα, εύκολα και με την αξιοπιστία που επιζητά και δεν διαπραγματεύεται ο σύγχρονος καταναλωτής. Ταυτόχρονα δίνεται στην εταιρία η δυνατότητα να προβάλλει το κοινωνικό της πρόσωπο με αυτό τον απλό και ανέξοδο τρόπο.
 4. Φιλοξενία Παζαριού

  Τα χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά, καλοκαιρινά και σχολικά μας παζάρια έχουν γίνει πλέον θεσμός και είναι κάτι που οι πολίτες το αναμένουν πάντοτε με ανυπομονησία αφού έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τις αγορές τους με την έμπρακτη στήριξη στο Χαμόγελο του Παιδιού.
  Τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή των εταιριών και σε αυτό τον τομέα έχει υπάρξει καταλυτική για την επιβίωση μας.
  Εταιρίες φιλοξενούν στο χώρο τους παζάρι του Οργανισμού μας και καλούν το προσωπικό τους να ενισχύσει το «Χαμόγελο» και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει τις αγορές του επιλέγοντας ανάμεσα στα προσεγμένα είδη μας.
 5. Πρόγραμμα «Ένας – Μία – Ένα»

  Το πρόγραμμα «Ένας, Μία, Ένα» έχει διττή αξία. Πρόκειται για ταυτόχρονη συμμετοχή των εργαζομένων μιας εταιρίας αλλά και της διοίκησης.
  Οι εργαζόμενοι προσκαλούνται εφόσον το επιθυμούν, να διαθέτουν σε τακτό χρονικό διάστημα, ένα (1) ευρώ, κατ’ ελάχιστο, από το μισθό τους. Ο καθορισμός του ποσού άπτεται της δυνατότητας κάθε εργαζομένου.
  Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να προβεί στην προσαύξηση επί συγκεκριμένου ποσοστού (π.χ. στο διπλασιασμό), του συνολικού χρηματικού ποσού που τελικά συγκεντρώνεται. Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η διάθεση προσφοράς του προσωπικού, του δίνεται ένας εύκολος τρόπος να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις του Οργανισμού και παράλληλα ενισχύεται το προφίλ της διοίκησης, όχι μόνο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στο ίδιο το προσωπικό της.
 6. Δωρεά Προϊόντων

  Είδη στοκ, από περσινές χρονιές που δεν μπορείτε να αξιοποίησετε είναι πολύ σημαντικά για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του οργανισμού μας

Εάν είστε φορέας, σύλλογος, ιδιώτης

 1. Ό,τι υπάρχει στο site μας στην κατηγορία «Στηρίξτε μας»

 2. Απόδοση εσόδων από :

  • Συναυλίες
  • Αθλητικές εκδηλώσεις / τουρνουά
  • Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας
  • Θεατρικές παραστάσεις
   Στην περίπτωση αυτή ότι ο οργανισμός μας μπορεί να εμπλακεί στην προβολή της κάθε εκδήλωσης μέσω των social media και στην αποστολή ενημερωτικού υλικού. Δεν έχει τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης ή οργάνωση εκδήλωσης.
 3. Συγκέντρωση ειδών ή κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης.

  Είναι πολύ σημαντική η συμβολή φορέων ή ιδιωτών στην εξασφάλιση των πλείστων και καθημερινών αναγκών που αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας. Οι ανάγκες μας είναι πολλές και ποικίλες.Μπορείτε να δείτε τις ανάγκες μας αναλυτικά σε κάθε έναν απο τους χώρους μας.

Ομογένεια

 1. Διοργάνωση εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά της Ελλάδας, κινητοποιώντας όλο τον Ελληνισμό της περιοχής σας.

 2. Συγκέντρωση τροφίμων (εντός Ευρώπης)

 3. Αδελφοποίηση σχολείων, Τα Παιδιά βοηθούν τα Παιδιά

 4. Κάλυψη αναγκών του οργανισμού μας σε είδος