Το πραγματικό #10yearchallenge που αντιμετωπίζουν τα εξαφανισμένα παιδιά

22 Ιανουαρίου 2019

Πρόσφατα, είδαμε παιδικές φωτογραφίες να κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από την καμπάνια #10YearChallenge μπορούμε να δούμε πώς έμοιαζε κάποιος φίλος μας στο Facebook ή κάποιος διάσημος στο παρελθόν. Τα εθνικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά «Missing Children Europe», ανάμεσα τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού», χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια την τεχνολογία της  ψηφιακής ενηλικίωσης με την ελπίδα να εντοπιστούν τα εξαφανισμένα παιδιά.

 

Σε αυτή την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που αξιοποίησε αυτή την τεχνολογία σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC) που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και την Scotland Yard.

 

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά προωθεί τη δική της καμπάνια #10YearChallenge προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στις περιπτώσεις παιδιών που έχουν εξαφανιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποκτώντας μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα το εξαφανισμένο παιδί.

 

«Οι μακροχρόνιες περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών τις περισσότερες φορές είναι πολύ τραυματικές για τις οικογένειες που δεν μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους», εξηγεί η Gail Rego, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. «Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τη δική μας καμπάνια #10YearChallenge απεικονίζοντας παιδιά που είναι εξαφανισμένα για περισσότερα από 10 χρόνια και επειδή οι φωτογραφίες ψηφιακής ενηλικίωσης πιθανότατα να αποτελούν πλέον το μοναδικό μέσο για να βρούμε κάποιες πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη. Χρησιμοποιήσαμε αριστερά τις πραγματικές φωτογραφίες παιδιών την στιγμή που εξαφανίστηκαν, ενώ από τη δεξιά πλευρά βλέπουμε μέσα από την τεχνολογία πώς μπορούν να μοιάζουν αυτά τα παιδιά δέκα χρόνια μετά», εξηγεί η ίδια.

 

Μέσα από αυτή την καμπάνια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Missing Children Europe» ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει γύρω από αυτές τις περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών σε όλη την Ευρώπη που παραμένουν άλυτες για πάρα πολλά χρόνια. Οι φωτογραφίες αυτές των παιδιών κοινοποιούνται ταυτόχρονα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των μελών της Ομοσπονδίας από όλη την Ευρώπη. Ενθαρρύνουμε όλους να μοιραστείτε τις φωτογραφίες του #10YearChallenge προκειμένου να βρούμε κάποιες πληροφορίες για να εντοπιστούν αυτά τα παιδιά.