«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση «1-19 Νοεμβρίου: 19 Ημέρες Πρόληψης ενάντια στην Κακοποίηση και Βία κατά των Παιδιών» του φορέα Women's World Summit Foundation

01 Νοεμβρίου 2018

Όπως κάθε χρόνο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ενώσει και φέτος τις δυνάμεις του με φορείς και Οργανισμούς παιδικής προστασίας από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης «1-19 Νοεμβρίου: 19 Ημέρες Πρόληψης ενάντια στην Κακοποίηση και Βία κατά των Παιδιών».

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, που γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα οργανώσει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές, γονείς ,εκπαιδευτικούς και το κοινό γύρω από τη σοβαρή μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αλλά και γύρω τις δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά ο Οργανισμός για την πρόληψη και άμεση παρέμβαση σε περιστατικά ανηλίκων που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, αλλά και την προστασία και θεραπεία παιδιών που έχουν πέσει θύματα του θλιβερού του φαινομένου.

Με το σύνθημα «Μένει Μυστικό» εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα υλοποιηθούν και φέτος σε πανελλαδικό επίπεδο και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στη Χαλκίδα και στη Λάρισα. Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα υλοποιηθούν μεταξύ άλλων δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγων Εκπαιδευτικών και του κοινού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του με το Συμβούλιο της Ευρώπης και της δέσμευσης του να υπηρετεί τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες για την προστασία όλων των παιδιών θα τιμήσει και την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης που θεσπίστηκε το 2015. Η φετινή καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης θα εστιάσει στην ανάγκη προστασίας των παιδιών από το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου,  «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  αποτύπωσε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς και άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα 15 προτάσεις για την ενίσχυση του τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Ελλάδα.

Μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο των προτάσεων που αποτυπώθηκαν και παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ