«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής επισκέπτεται την Ορεστιάδα για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους

15 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής επισκέπτεται την Ορεστιάδα για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους

 

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής  Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, θα βρίσκονται στην Ορεστιάδα. Τις μονάδες θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και οδοντίατροι των τοπικών υγειονομικών φορέων παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε μικρούς και μεγάλους.

 

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου, το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, την  ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης- 4η ΥΠΕ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας. Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας έχει αναλάβει την φύλαξη των κινητών μονάδων προληπτικής ιατρικής.

 

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.


Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.


Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ιατρεία, πλήρως εξοπλισμένα, θα βρίσκεται Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας, με ώρες λειτουργίας από τις 08:30 έως τις 16:00, πραγματοποιώντας προληπτικούς ιατρικούς/οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά.


Παράλληλα, στο ίδιο σημείο θα βρίσκεται και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής  Ιατρικής, με ώρες λειτουργίας από τις 09:00 έως τις 13:00, πραγματοποιώντας γενική ιατρική εξέταση σε ενήλικες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Για να κλείσετε το ραντεβού σας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, καλέστε:
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ορεστιάδας  2552350017


Ή επισκεφτείτε το www.opapcsr.gr