«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινά τη διαδικασία ανέγερσης Σπιτιού στο Ηράκλειο της Κρήτης

20 Μαρτίου 2018

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας ήδη συμπληρώσει ένα έτος λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο Κρήτης, ξεκινά τη διαδικασία ανέγερσης ενός Σπιτιού για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας στη συνοικία Μεσαμπελιές Ηρακλείου.

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 τελέστηκε αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος παρουσία του προέδρου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κου Κώστα Γιαννόπουλου, των δωρητών του οικοπέδου καθώς και μελών του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχωρά στην ανέγερση του Σπιτιού χάρη στην χρηματοδότηση που έλαβε από το Ίδρυμα Dr. Basile Khoudokormaff Charitable Foundation που εδρεύει στην Ολλανδία καθώς και χάρη στον κ. Ευάγγελο και στην κα Ελένη Μαυρομιχαλάκη, που δώρισαν το οικόπεδο στην μνήμη των γονέων του κου Ευάγγελου Μαυρομιχαλάκη, Γεωργίου και Ελένης και του γιου τους Γεωργίου.

Το Σπίτι θα παρέχει φροντίδα, προστασία και αγάπη σε παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας και θα λειτουργήσει στο πρότυπο των Σπιτιών που λειτουργεί ο Οργανισμός σε άλλα 11 σημεία πανελλαδικά.

Μετά το πέρας της τελετής ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Candia κος Μαρκάκης Άρης παρέδωσε στον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ένα πολυμορφικό όχημα για τις ανάγκες της μεταφοράς των παιδιών, που θα μεγαλώνουν στο σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές ενέργειες στήριξης προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αγορά του οχήματος.