Συνάντηση εργασίας για την ενδυνάμωση των Νέων στην αντιμετώπιση του Ρατσισμού, της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων κατά των Μεταναστών | #HITproject

19 Οκτωβρίου 2018

Λευκωσία, 10 Οκτωβρίου 2018

 

Η πρώτη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού έργου «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια», πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 8 και  9 Οκτωβρίου.


Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχε, η επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εκπρόσωποι από τον Κυπριακό Οργανισμό «HFC Hope For Children CRC Policy Center» συντονιστή εταίρο του έργου, τον φορέα  «Rinova Limited» από το Ηνωμένο Βασίλειο, «Associazione Culturale Mulab» από την Ιταλία, «Associacio Per A La Creacio I Estudis De Projectes Socials C.E.P.S» από την Ισπανία, την «Collage Arts» από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πανεπιστήμιο Frederick από την Κύπρο, το «Metropolisnet - European Metropolis Employment Network Ewiv» από την Γερμανία και τον Βουλγαρικό Οργανισμό «Gender Alternatives Foundation».   

 

Το έργο «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning» έχει διάρκεια 24 μήνες και  στοχεύει στην ανάπτυξη ένα νέου μοντέλου ενδυνάμωσης των νέων στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων που αφορούν τους μετανάστες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την πρώτη συνάντηση εργασίας, η ομάδα έργου έκανε μια επισκόπηση όλων των ενεργειών που περιλαμβάνει το έργο και ακολούθως συζητήθηκαν τα καθήκοντα, οι ρόλοι και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για την συλλογή και ανάλυση των υφιστάμενων καλών πρακτικών των χωρών στη δημιουργική αντιμετώπιση του φαινομένου και την δημιουργία και συνεργασία των «Ομάδων διακοπής μίσους» (HITs), και των εργαζόμενων σε θέματα νεολαίας, συμβούλων και επαγγελματιών - καθοδηγητών.

 

Παράλληλα συζητήθηκε η ανάπτυξη και εφαρμογή των on line εργαλείων πρόληψης και υποστήριξης που περιλαμβάνει το έργο. Επιπρόσθετα αναλύθηκαν οι διαδικασίες διαχείρισης και οικονομικής παρακολούθησης του έργου καθώς και οι  προβλεπόμενες ενέργειες δημοσιότητας, διάχυσης και αειφορίας, ενώ ακολούθως η ομάδα εργασίας έθεσε τα επόμενα βήματα της υλοποίησης του έργου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ

Disclaimer: The HIT project (REC-RRAC-RACI-AG-2017-807861) has been co-financed with the support of the European Commission’s DG Justice and Consumers. Its contents and materials are the sole responsibility of its authors. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.