Ομάδες εστιασμένης συζήτησης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του έργου #HITproject για την ενδυνάμωση των Νέων στην αντιμετώπιση του Ρατσισμού, της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων

28 June 2019

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε δύο(2) ομάδες εστιασμένης συζήτησης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού στις 27 Ιουνίου.

 

Συγκεκριμένα, στις ομάδες εστιασμένης συζήτησης συμμετείχαν η επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και εκπρόσωποι από το Τμήμα Κοινωνικών Ζητημάτων και Αντιμετώπισης Ρατσισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) - UNICEF, την ΄Υπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες (UNCHR), τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Συνήγορο που Πολίτη - Δικαιώματα του Παιδιού, την International Rescue Committee(IRC), το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Συμβουλευτικής Ομηλίκων (Ε.ΣΥ.ΟΜ.) και τo Solidarity Now

 

Στις ομάδες εστιασμένης συζήτησης αναλύθηκαν οι αντιλήψεις για τη ρητορική και συμπεριφορά μίσους (HSB) στην Ελλάδα, οι κυριότερες μορφές εκδήλωσης του φαινομένου, οι συνήθεις ομάδες – στόχοι και οι παράγοντες εκδήλωσης του φαινομένου. Επίσης συζητήθηκαν οι αντιλήψεις γύρω από τη στάση και συμπεριφορά των νέων σχετικά με το φαινόμενο, ο ρόλος των συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών στην αντιμετώπιση της ρητορικής και συμπεριφοράς μίσους και οι δυνητικές συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

Το έργο «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning» έχει διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην ανάπτυξη ένα νέου μοντέλου ενδυνάμωσης των νέων στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων που αφορούν τους μετανάστες. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

 


Disclaimer: The HIT project (REC-RRAC-RACI-AG-2017-807861) has been co-financed with the support of the European Commission’s DG Justice and Consumers. Its contents and materials are the sole responsibility of its authors. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.