Οι Διασώστες του Οργανισμού δίπλα σε κάθε παιδί από τις πρώτες ώρες της ζωής του!

21 Ιανουαρίου 2022

Μία ακόμη δύσκολη διακομιδή ανέλαβαν οι διασώστες του Οργανισμού, οι οποίοι ξεκίνησαν μία αγωνιώδη διαδρομή από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη κατεπείγουσα μεταφορά δύο πρόωρων νεογνών με αναπνευστικό πρόβλημα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Νέας Πρότυπης Κινητής Ιατρικής Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρο) του Οργανισμού, πλήρως εξοπλισμένης με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα και θερμοκοιτίδα, καθώς και με τη συνοδεία έμπειρων διασωστών του Οργανισμού, οι οποίοι με γονική αγωνία κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή μεταφορά των δύο νεογνών. Κατά τη διάρκεια αυτής τη δύσκολης διακομιδής κρίθηκε αναγκαία, από την υπεύθυνη ιατρό που συνόδευε τα δύο πρόωρα μωρά, η συμβολή της Αστυνομίας για την ταχύτερη μετάβασή τους στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το τμήμα Υποστήριξης Παιδιών με Προβλήματα Υγείας του Οργανισμού, επικοινώνησε άμεσα με τους ανθρώπους της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, έχοντας χαρτογραφήσει τη ταχύτερη διαδρομή, διέθεσαν περιπολικό για τη συνοδεία του ασθενοφόρου, φροντίζοντας να μην υπάρχει καμία παρεμβολή στο δρόμο προς το νοσοκομείο.  

Κάθε διακομιδή είναι και ένας τεράστιος αγώνας, ώστε κάθε παιδί να φτάσει άμεσα και με ασφάλεια  στον προορισμό του, αλλά παράλληλα είναι και πηγή τεράστιας δύναμης και χαράς που καταφέρνουμε να συμβάλλουμε στον αγώνα των μικρών αυτών μαχητών. Πάντα πιστοί στη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε διπλά σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας και να καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για την υποστήριξή του, πραγματοποιούμε καθημερινά και πανελλαδικά διακομιδές νεογνών και παιδιών, με την απαιτούμενη ασφάλεια και φροντίδα, καλύπτοντας ζωτικής σημασίας ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την συμβολή τους στην προσπάθεια του Οργανισμού να μεταφέρει άμεσα και με ασφάλεια τα δύο πρόωρα μωρά.  

Ευχόμαστε οι δύο μικροί μαχητές να ξεπεράσουν γρήγορα τις δυσκολίες και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, υγιείς!