Κερδίζω έναν πλούτο εμπειριών που θα κουβαλάω μαζί μου για όλη μου τη ζωή

05 Δεκεμβρίου 2022

Στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δραστηριοποιούμαι στο κομμάτι της υποστήριξης και συμπαράστασης παιδιών τυπικής ανάπτυξης, και κυρίως των κωφών/βαρήκοων παιδιών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων ή βρίσκονται στα σπίτια τους, καθώς το πρωταρχικό μέλημα είναι η βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης τους, η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και η ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων τους μέσω της αλληλεπίδρασης.

Εκτός αυτού, συμμετέχω στο «Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι», όπου εκεί κατασκευάζουμε μαζί με την ομάδα εθελοντών κάρτες, βραχιόλια, στολίδια, μπομπονιέρες, εποχιακά είδη, διάφορα αξεσουάρ κ.α., τα οποία ύστερα διατίθενται στα παζάρια/εκθέσεις και στο e-shop για την οικονομική ενίσχυση των πολλαπλών δράσεων του Οργανισμού.

Σχετικά με την εμπειρία μου ως εθελοντής μέχρι στιγμής στον φορέα, είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς πρόκειται για μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία. Η οργάνωση είναι εξαιρετική και όλα τα μέλη της ομάδας είναι βοηθητικά και εξευγενισμένα.

Το επιστημονικό προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται, και είναι ανοικτό για συνεργασία, επικοινωνία ή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων. Γενικά, αποκομίζω οφέλη, τόσο σε εργασιακό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς μέσα από αυτή την εμπειρία εκτιμάς πολλά πράγματα στην καθημερινότητά σου και προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά, νιώθεις πλήρης και λαμβάνεις  ψυχική και ηθική ικανοποίηση.

Οπότε, κερδίζεις έναν πλούτο εμπειριών που θα κουβαλάς μαζί σου για όλη σου τη ζωή.

*Το κείμενο γράφτηκε από τον Θανάση, εθελοντή του Οργανισμού για παιδιά με κώφωση, καθώς και στο Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι.