INTEGRA: Διεπιστημονικό πρόγραμμα παροχής συμβουλών και καθοδήγησης με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των παιδιών που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας αλλά και των νέων που αποχωρούν από αυτές.

14 Μαίου 2019

Ακολουθήστε μας online

 

Μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές νέες πληροφορίες για το έργο στην ιστοσελίδα https://integra.uncrcpc.org/ επίσης μπορείτε να λαμβάνεται πληροφορίες στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #INTEGRAeu. Ακολουθήστε μας και διαδώστε τα νέα μας!

 

Εθνογραφικές έρευνες διατίθενται σε 6 γλώσσες

 

Στο πλαίσιο της εθνογραφικής έρευνας που διεξήχθη στις χώρες-εταίρους του έργου INTEGRA (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) ετοιμάστηκαν ένα σύνολο καινοτόμων Εθνικών Εκθέσεων που αναλύουν τη διαδικασία ενηλικίωσης και αποχώρησης από τις δομές φιλοξενίας προς την αυτόνομη ζωή στις νότιες χώρες της ΕΕ.


Τα ευρήματα αυτής της ευρωπαϊκής έρευνας αναλύονται στην Λευκή Βίβλο «Ενηλικίωση και αποχώρηση από τις δομές φιλοξενίας προς την αυτόνομη ζωή», η οποία προτείνει προσαρμοσμένες λύσεις στις προκλήσεις, τις τάσεις και τις ανάγκες που υπονομεύουν την επιτυχή μετάβαση στην ενηλικίωση. Βρείτε την σχετική ανάλυση στα Αγγλικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά εδώ: https://integra.uncrcpc.org/resources/#

 

Ευχαριστούμε τους τοπικούς συνεργάτες μας για την συμμετοχή τους!

 

Τον Απρίλιο, οι εταίροι του έργου διοργάνωσαν τοπικές ομάδες εστιασμένης συζήτησης με επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας, κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης, εργοδότες, επαγγελματίες φροντιστές, και άλλους, για να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν τις σχετικές υπηρεσίες, εργαλεία και χαρακτηριστικά που πιστεύουν ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα συνεργασίας INTEGRA.


Η πλατφόρμα συνεργασίας θα συνδέει τις ομάδες στόχους και τους διάφορους ενδιαφερόμενους που εργάζονται ή έχουν στενή συνεργασία με τις δομές φιλοξενίας για να διευκολύνουν την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των νέων που πρόκειται ή έχουν εγκαταλείψει τις δομές φιλοξενίας.


Παράλληλα με την πλατφόρμα συνεργασίας, οι εταίροι του έργου πρόκειται να ετοιμάσουν εργαλεία αξιολόγησης, ένα Πρόγραμμα Καθοδήγησης προς την Ένταξη (ΠΓΕ) και άλλα εργαλεία που θα διατεθούν σύντομα για την ενδυναμώσει των επαγγελματιών ως Σύμβουλους Αποχώρησης από τις Δομές (ΣΑΔ). Σκοπός είναι όλες αυτές οι δράσεις να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας και του συστήματος διαχείρισης ποιότητας για την φροντίδα των παιδιών που πρόκειται να εγκαταλείψουν τις δομές φιλοξενίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.