Επίσκεψη του Δημάρχου Νυρεμβέργης στο Σπίτι του Οργανισμού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

25 Ιουλίου 2019

Ο Δήμαρχος Νυρεμβέργης, Δρ. Ούλριχ Μάλι, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, επισκέφθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 το Σπίτι Φροντίδας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, όπου τον υποδέχθηκαν το προσωπικό του Οργανισμού.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις που υλοποιούνται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και για την παρουσία του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στο Σπίτι και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και την καθημερινότητα των παιδιών που μεγαλώνουν σε αυτό.

 

Το Σπίτι του Οργανισμού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 και λειτουργεί ως Σπίτι Φροντίδας για παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας στο πρότυπο του πανελλαδικού δικτύου Σπιτιών του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Δρ. Ούλριχ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον ενθουσιασμό, αλλά και την έκπληξή του για το εύρος των δράσεων και ενεργειών που υλοποιούνται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την ολιστική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους που βρίσκονται σε ανάγκη.


Η επίσκεψη του Δημάρχου της Νυρεμβέργης, αλλά και των συνεργατών του, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επετείου των 20 ετών αδελφοποίησης των δύο πόλεων, η οποία οδήγησε στη σύναψη ισχυρών δεσμών ανάμεσα στον Οργανισμό και τους ανθρώπους της Νυρεμβέργης, ομογενείς και μη, οι οποίοι στηρίζουν ποικιλοτρόπως και ουσιαστικά το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή.