Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές/Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Πρέβεζας 06-16 Ιουνίου 2023

02 June 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα, 2 Ιουνίου 2023

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές/Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Πρέβεζας 06-16 Ιουνίου 2023

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Πρέβεζας.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πρέβεζας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι και Ωτορινολαρυγγολόγοι, Μέλη του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι και Ωτορινολαρυγγολόγοι, που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα, θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής του Οργανισμού:

Τρίτη 6/6/23:

  • ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι, Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα
  • ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΙ, Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Τετάρτη 7/6/23:

  • ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι, 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
  • ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΙ,  Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Πέμπτη 8/6/23Παρασκευή 9/6/23: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι & ΙΙ, Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Δευτέρα 12/6/23Παρασκευή 16/6/23: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Ι&ΙΙ Πλατεία Ανδρούτσου Πρέβεζα

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας:

Τρίτη 6/6/2023 έως και Παρασκευή 9/6/23, 9:00π.μ - 17:00μ.μ.

Δευτέρα 12/6/23 έως και Πέμπτη 15/6/23, 9.00π.μ – 17.00μ.μ

Παρασκευή 16/6/23 09.00π.μ – 12.00μ.μ

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού

τηλ: 2682360206, 2682360200 – Περιφέρεια Πρέβεζας

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα: 
1.  Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2.  Δε θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3.  Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4.  Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 156.273 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
ippokratis@hamogelo.gr