Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά του Δήμου Ανατολικής Μάνης

13 Φεβρουαρίου 2018

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, θα βρίσκεται στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, όπου γιατροί και οδοντίατροι εθελοντικά θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά.

Συγκεκριμένα:
● 12 &13 Φεβρουαρίου: Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται στην Αρεόπολη στο Δημοτικό Parking από τις 08:30π.μ έως τις 13:30μ.μ
● 14,15 &16 Φεβρουαρίου: Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται στο Γύθειο στην είσοδο του Λιμανιού από τις 08:30π.μ έως τις 13:30μ.μ

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, τα Κέντρα Υγείας Αερόπολης & Γυθείου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Στη δράση συμμετέχουν εθελοντικά, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γενικοί γιατροί και οδοντίατροι, τους οποίους και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την άμεση και ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.