Εθελοντές Διπλωμάτες δίπλα στα παιδιά / Diplomats for Children

01 June 2023

Διεθνής Ημέρα του Παιδιού · 1η Ιουνίου

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού την 1η Ιουνίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μολδαβίας, πραγματοποίησε τη δράση ‘‘Diplomats for Children’’, μια συνάντηση διπλωματικών στελεχών για το «Χαμόγελο».

Την Τρίτη 30 Μαΐου, υποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος», στην Αγία Παρασκευή, εκπροσώπους από τις πρεσβείες της Αλβανίας, του Βιετνάμ, της Ελβετίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Μολδαβίας, του Περού, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, καθώς και μία εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών και τη Μολδαβή καλλιτέχνιδα Tamara Topala.

Επιπλέον, με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Andrei Popov, Πρέσβυς της Μολδαβίας, και ο Sergii Shutenko, Πρέσβυς της Ουκρανίας, οι οποίοι μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για το «Χαμόγελο» και το έργο του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησαν για το γνήσιο ενδιαφέρον του Οργανισμού για τις χώρες τους αλλά και την άμεση και ταχύτατη ανταπόκρισή του σε αιτήματα τους για υποστήριξη και βοήθεια.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κώστα Γιαννόπουλο, να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και να κάνει μια εισαγωγή για την ιστορία του Οργανισμού αλλά και τη σημαντική συνεργασία εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί διαχρονικά με το εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο εθελοντής και επικεφαλής των διεθνών συνεργασιών του Οργανισμού, τέως πρέσβυς Marc Van den Reeck επισήμανε τη σημασία των σχέσεών μας με τις πρεσβείες και τα προξενεία, σε επίπεδο συνηγορίας αλλά και άμεσων και πρακτικών ζητημάτων που αφορούν την ευημερία των παιδιώ, ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να παραληφθεί μια ξενάγηση στις Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης και στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο του Οργανισμού, στην Αγία Παρασκευή.

Επιθυμώντας η συνάντηση αυτή να έχει και ένα πιο ιδιαίτερο και συμμετοχικό χαρακτήρα στις πρωτοβουλίες του «Χαμόγελου» διοργανώσαμε και μια ειδική δραστηριότητα για τους καλεσμένους μας! Υπό την καθοδήγηση της Μολδαβής καλλιτέχνιδας Tamara Topala, κατασκευάσαμε χειροτεχνίες που θα διατεθούν σε παζάρια, γιορτές κ.α. του Οργανισμού. Σκοπός της δραστηριότητας αυτής ήταν οι ξένοι διπλωμάτες να αφιερώσουν χρόνο και προσπάθεια για την υποστήριξη ενός σκοπού, κάνοντας παράλληλα κάτι διασκεδαστικό και χρήσιμο.

Η συνάντηση αυτή, αποτέλεσε έμπνευση για εμάς και ελπίζουμε το ίδιο και για τους καλεσμένους μας, καθώς ήταν μόνο η αρχή για όσες όμορφες ενέργειες και δράσεις θα ακολουθήσουν στην πορεία από τους δικούς μας Diplomats for Children!  Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση μας…