ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΕΣΑ Φ., 14 ΕΤΩΝ

20 Μαίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Μαϊου 2019

 

Η περιπέτεια της Φλορέσα Φ., 14 ετών, έληξε αισίως στις 19/5/2019, βραδινές ώρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» από άτομο, το οποίο μας έδωσε πληροφορίες για την ανήλικη υποδεικνύοντας μας το ακριβές σημείο που βρισκόταν. 

 

Άμεσα Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να εντοπίσουν την Φλορέσα ώστε στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της. Από την πρώτη στιγμή Ψυχολόγος του Συλλόγου βρέθηκε δίπλα στην ανήλικη προκειμένου να της παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και να διασφαλιστεί ότι θα είναι καλά.

 

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά 

«Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»

email: 116000@hamogelo.gr