6α Μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards»: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

05 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2022

 

6α Μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards»: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

 

Με παιδικά Χαμόγελα, γέλια, υπερηφάνεια και θαυμασμό πλημμύρισε το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων το απόγευμα της 4ης Ιουλίου, στα 6α YouSmile Awards που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile.

 

Με σύνθημα «Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο», η εκδήλωση - θεσμός με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και μοναδικό σκοπό την ανάδειξη μαθητικών πρωτοβουλιών και δράσεων που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για παιδιά αλλά και ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, τα παιδιά εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ τους, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια γιορτή του εθελοντισμού και γεμίζοντας υπερηφάνεια και συγκίνηση όλους όσους την παρακολούθησαν. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο Βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Δέδες.

 

Και επειδή το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού του «Χαμόγελου» είναι φτιαγμένο από τα Παιδιά για τα Παιδιά, οι 8 νικητές αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία των μαθητών – εθελοντών του YouSmile, ενώ όλοι οι μικροί συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για τις εξαιρετικές τους πρωτοβουλίες.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως, τηρουμένων πάντοτε των προληπτικών μέτρων κατά της μετάδοσης του ιού Covid-19, το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» ήταν κατάμεστο ενώ οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν τις 5.400 από 106 σχολεία! Στα συνολικά 6 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετέχει περισσότεροι από 35.100 μαθητές από 653 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας με τις δράσεις και τις εφευρέσεις τους το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού του «Χαμόγελου» ολοένα και περισσότερο.

 

Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Δέδες καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ως γνήσιος οικοδεσπότης, δηλώνοντας χαρούμενος για τη φιλοξενία της εκδήλωσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Τεχνόπολη απόψε φιλοξενεί το «Χαμόγελο». Σε μια περίοδο τοξικότητας, κριτικής και άσχημων ειδήσεων, απόψε βραβεύουμε παιδιά. Μαθαίνουμε στα παιδιά και από τα παιδιά, το φως, το καλό, και το επιβραβεύουμε. Χωρίς ανταγωνισμούς, τα παιδιά βραβεύουν το ένα το άλλο κι εμείς είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε αυτή τους την προσπάθεια».

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος συνεχάρη τους μαθητές καθώς και τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους, εκφράζοντας την χαρά του που μέσα από το «Χαμόγελο» τα παιδιά συνεχίζουν να δίνουν το καλύτερο παράδειγμα δράσης κι έκφρασης: «Απόψε είμαι λίγο παραπάνω περήφανος για τα παιδιά μας. Γιατί απόψε οι πραγματικοί επίσημοι είναι τα παιδιά και το φωτεινό τους παράδειγμα σε όλους εμάς. Κι η χαρά μου είναι τόσο μεγάλη, γιατί ύστερα από 27 ολόκληρα χρόνια, τα παιδιά μας παίρνουν το παράδειγμα του ιδρυτή του «Χαμόγελου», του μικρού Ανδρέα. Γιατί κι αυτόν όπως κι εσάς τον ενοχλούσε η αδικία κι όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας, τα οποία ήθελε να θεραπεύσει. Και κατάφερε και σας ενέπνευσε. Μας κάνετε περήφανους, με έχετε κάνει κι εμένα YouSmiler!».

 

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος συνεχάρη τον Οργανισμό για τη διοργάνωση των Βραβείων αναφερόμενος στη σημασία του Έργου του Οργανισμού: «Εκείνο που έχει κατακτήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλα αυτά τα χρόνια, είναι να νομιμοποιηθεί ως η αλογόμυγα του συστήματος. Αυτό που μας τσιμπάει και μας ενοχλεί και δεν μπορούμε να το διώξουμε, μπορεί να θέλαμε να το διώξουμε αλλά δεν μπορούμε γιατί έχει νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις μας και μας δείχνει πολλές φορές πως το κέφι και η έμπνευση μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο όπως τα YouSmile Awards. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, δυστυχώς είμαστε κοινωνία γεροντοκρατίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν. Θερμά συγχαρητήρια για όλα αυτά που κάνετε τόσα χρόνια για μας.»

 

Ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, συνεχάρη τα παιδιά, ενθαρρύνοντας τα να διατηρήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και στην ενήλικη ζωή: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι πλέον «τα χαμόγελα» των παιδιών, μετά από 27 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, μια ολόκληρη ζωή. Απόψε κάποιοι είναι οι νικητές, όμως το «Χαμόγελο» μας έχει μάθει την αλληλεγγύη και το όραμα. Γιατί ακόμη και τα πιο μεγάλα ταξίδια ξεκινούν με ένα μικρό βήμα. Ευχαριστούμε το «Χαμόγελο» για όλα

 

Τους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς βράβευσαν οι: Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γιώργος Μαυρίδης, Παρουσιαστής, Βαγγέλης Νάκης, Instagrammer, Φάνης Λαμπρόπουλος, Παρουσιαστής, Comedian, Δανάη Παππά, Ηθοποιός και φυσικά Μαθητές-εθελοντές του YouSmile.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση εδώ.

 

Ακολουθούν τα Βραβεία αλλά και η ξεχωριστή προσωπική ιστορία του κάθε Παιδιού, πίσω από αυτά:

 

 1. Κατηγορία: Μαθητές & μαθήτριες που βοήθησαν την κοινωνία

ΝΙΚΗΤΗΣ: Χρήστος, Μαριανίκη 11 ετών και Δημήτρης Κούβελης 16

Απονομή Βραβείου: Γιώργος Μαυρίδης

 

Σβήνουν τα παιδιά φωτιές; Στις Γούβες Εύβοιας ναι, και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά! Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου βοήθησαν στην τεράστια προσπάθεια κατάσβεσης των περσινών πυρκαγιών του τόπου τους, κερδίζοντας εκτός από το Βραβείο και το θαυμασμό μας για τη γενναιότητα τους.

 

 1. Κατηγορία: Τεχνολογία & Επιστήμη

ΝΙΚΗΤΗΣ: 6ο ΓΕΛ Καβάλας

Απονομή Βραβείου: Δανάη Παππά

 

Για την πρωτοβουλία τους να προλαμβάνουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, βραβεύτηκαν μαθητές από την Καβάλα, αφού συνέλαβαν και υλοποίησαν την ιδέα του “B-Safe”, ενός βραχιολιού άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση κινδύνου. Με το πάτημα ενός κουμπιού έκτακτης ανάγκης, αποστέλλεται αυτόματα μια ειδοποίηση σε κοντινό πρόσωπο του ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο, με σκοπό την άμεση επέμβαση και πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων.

 

 1. Κατηγορία: Παιδιά που υπερασπίστηκαν δικαιώματα παιδιών

ΝΙΚΗΤΗΣ: 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου Αττικής

Απονομή Βραβείου: Βαγγέλης Νάκης

 

Ένα μάθημα για τη δύναμη της πραγματικής φιλίας, παρέδωσαν μαθητές από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Αντιμέτωπα με την ιδέα να αποχωριστούν από τον φίλο τους, ασυνόδευτο πρόσφυγα από την Γουϊνέα, τα παιδιά στάθηκαν στο πλευρό του σαν αληθινή οικογένεια ξεσηκώνοντας κύμα συμπαράστασης και κινώντας τις διαδικασίες για την παραμονή του στη χώρα, την οποία και κατάφεραν!

 

 1. Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά

ΝΙΚΗΤΗΣ: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Απονομή Βραβείου: YouSmilers

 

Τι δουλειά έχει ένας μπασκετμπολίστας στα Βραβεία Παιδικού Εθελοντισμού; Όταν με την στάση του αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση, τότε βραβεύεται κιόλας! Ο Δημήτρης Παπανικολάου, μετά τη διάγνωση, τόσο του ιδίου με Άσπεργκερ, όσο και της κόρης του στο φάσμα του αυτισμού, πρωτοστάτησε στη δημιουργία της καμπάνιας εκπαιδευτικών προγραμμάτων UniqueAll, υμνώντας με τον τρόπο αυτό τη διαφορετικότητα κάθε παιδιού και βοηθώντας το να εξελιχθεί και να πιστέψει στον εαυτό του.

 

 1. Κατηγορία: Αθλητισμός

ΝΙΚΗΤΗΣ: Γλυκερία Ταραζά, μαθήτρια Λυκείου

Απονομή Βραβείου: Φάνης Λαμπρόπουλος

 

Η ταλαντούχα κολυμβήτρια του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, δεν το έβαλε κάτω, και σε συνθήκες πανδημίας συνέχισε την εντατική της προπόνηση στο κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να διακριθεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Μάλτα, με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων.

 

 1. Κατηγορία: Τέχνη και Πολιτισμός

ΝΙΚΗΤΗΣ: Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας» ΟΕ, Τάξη Γυμνασίου

Απονομή Βραβείου: Άγγελος Συρίγος

 

Περιμένετε το λεωφορείο; Μαθήτριες από τον Βόλο, φρόντισαν ώστε ο χρόνος αυτός να μην πάει χαμένος, δημιουργώντας και τοποθετώντας μια δανειστική βιβλιοθήκη στη στάση! Στην προσπάθεια συνέβαλλαν και οι συμμαθητές τους εμπλουτίζοντας τη συλλογή βιβλίων, ενώ το ίδιο μπορούν να κάνουν και πολίτες που είτε μετακινούνται με το λεωφορείο είτε διέρχονται από το σημείο.

 

 1. Κατηγορία: Περιβάλλον

ΝΙΚΗΤΗΣ: Νικολέτα Πούρεκκου, μαθήτρια Λυκείου

Απονομή Βραβείου: YouSmilers Θεσσαλονίκης

 

Μια πραγματικά υποδειγματική και ευσυνείδητη μικρή πολίτης της Θεσσαλονίκης, που έχει «βάλει τα γυαλιά» σε όλη της την γειτονιά κι ακόμη παρά πέρα, αφού έχει κάνει προσωπική της υπόθεση τη συλλογή απορριμμάτων από σημεία που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, αλλά και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Η Νικολέτα, μαθήτρια του 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης παραμένει ενεργή πολίτης, αρθρογραφώντας με μεγάλη επιτυχία σε ηλεκτρονικά μέσα για την αξία του εθελοντισμού αλλά της διατήρησης του φυσικού Περιβάλλοντος, καταφέρνοντας έτσι να ευαισθητοποιήσει και το ευρύ κοινό.

 

 1. Κατηγορία: Παιδί που βοήθησε στην κοινωνία

ΝΙΚΗΤΗΣ: YouSmiler Δήμητρα Ιατρούδη

Απονομή Βραβείου: Κώστας Γιαννόπουλος

 

Ένα παιδί που μας διδάσκει την ανθρωπιά και μας κάνει να πιστεύουμε ξανά στην καλοσύνη του κόσμου μας. Η Δήμητρα από την Αθήνα μοιράζεται το φαγητό της με άστεγους συμπολίτες μας διοργανώνοντας συσσίτια για αυτούς, συνομιλώντας μαζί τους και απολαμβάνοντας την παρέα τους! Η Δήμητρα θέλει όλοι μας να στρέψουμε το βλέμμα προς αυτούς, όχι για να τους λυπηθούμε, αλλά για να τους κάνουμε να αισθανθούν λιγότερο μόνοι. Η μικρή μαθήτρια παρέλαβε έκπληκτη και περιχαρής το Βραβείο της, αφού η «κολλητή» της Γεωργία είχε υποβάλλει την αίτηση συμμετοχής της! Να σημειωθεί πως η μικρή μαθήτρια καταφέρνει να προσφέρει τα μέγιστα στην κοινότητα της ενώ ταυτόχρονα κάνει πρωταθλητισμό με την Ομάδα του Παναθηναϊκού.

 

Με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων

 

Σχολεία που συμμετείχαν με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους στα 6α YouSmile Awards:

 

 1. 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΔΟΥ

 2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ

 3. 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

 4. 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

 5. 3o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ

 6. 1o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ  

 7. 2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

 8. ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ

 9. 1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

 10. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

 11. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ

 12. 3o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

 13. 12o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 14. ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 15. 1/Θ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΣΘΜΙΑΣ

 16. 30o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 17. ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΣΘΜΙΑΣ

 18. 3o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 19. ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ «ΔΕΛΑΣΑΛ»

 20. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΣΘΜΙΑΣ

 21. 2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

 22. 5o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 23. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 24. 55o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 25. 3o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

 26. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ

 27. 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΕΡΣΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 28. 1o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

 29. 2o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 30. 1o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 31. 2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

 32. 1o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ

 33. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

 34. 5o  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 35. 2o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

 36. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ

 37. 11o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ

 38. 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ

 39. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΥΛΛΩΝ

 40. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 41. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ

 42. ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΘΟΥ

 43. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ

 44. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΑΙΩΝΑ

 45. 32o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 46. 12o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 47. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

 48. 3o  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 49. 9o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 50. 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 51. 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΙΩΝ

 52. ΕΙΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

 53. ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΧΑΡΝΩΝ

 54. 1o  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 55. 2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

 56. 5o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 57. 2o  ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

 58. 2o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

 59. 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

 60. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Ο.Ε.

 61. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ

 62. 9o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

 63. 6o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

 64. 2o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

 65. 1o  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

 66. 4o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ

 67. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, 2Ο ΤΜΗΜΑ

 68. 6o  ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

 69. 3o  NHΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 70. 1o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ

 71. 1o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 72. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΣΣΟΥ

 73. 32o  ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 74. ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 75. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

 76. ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 77. ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ»

 78. 3o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

 79. 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 80. 3o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 81. 7o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 82. 11o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 83. 18o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 84. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ

 85. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

 86. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΪΚΑΛΙΟΥ-ΠΑΤΡΑ

 87. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΟΧΗΣ

 88. ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 89. ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

 90. 7/Θ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΛΕΡΟΥ

 91. 1o ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 92. 14o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

 93. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

 94. 8o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

 95. 106o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 96. 30o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 97. 2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 1

 98. ATHENER SCHULE

 99. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

 100. 5o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 101. 6o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

 102. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΥΒΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

 103. 1o ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 104. 6o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 105. 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 106. «ΔΕΛΑΣΑΛ» ΣΥΡΟΥ

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους Χορηγούς μας:

 • BREAD FACTORY
 • DIASTASIS
 • LIVE MEDIA
 • ΠΛΑΙΣΙΟ
 • TΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ COCA COLA
 • ΑΡΖΙΝΟΣ
 • ATHENS CENTER HOTEL SQUARE
 • ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
 • AZKOT ART PHOTOGRAPHY
 • CAR BAR
 • FRESH LIME
 • HARD ROCK CAFÉ
 • HERMES HOTEL
 • INTERSPORT
 • MINOAN LINES
 • RED PEPPER
 • ROYAL OLYMPIC ATHENS
 • ΛΥΧΝΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140, 11040 (αστική χρέωση)
press@hamogelo.gr