5 ΒΡΑΒΕΙΑ απέσπασαν οι εταιρείες που συμμετέχουν στην «Ομάδα Τεχνολογίας για το Παιδί» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

05 Οκτωβρίου 2022

5 ΒΡΑΒΕΙΑ απέσπασαν οι εταιρείες που συμμετέχουν στην

 «Ομάδα Τεχνολογίας για το Παιδί» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την σύμπραξη των δυνάμεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία

«Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Παιδιών»

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2022

 

Πέντε συνολικά βραβεία απέσπασαν τα μέλη της «Ομάδας Τεχνολογίας για το Παιδί» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Impact BITE Awards 2022, τον πιο σημαντικό θεσμό επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας την Ελλάδα. Πρόκειται για μια διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και που λαμβάνει χώρα για 11η συνεχή χρονιά.

 

Οι εταιρείες μέλη της Ομάδας κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές βραβεύσεις για την αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων, μεθόδων και πρακτικών που υιοθετεί και υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την σύμπραξη πολλών δυνάμεων και απέναντι σε πλήθος αξιόλογων έργων, τη στιγμή που οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν τις 300 από τον χώρο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας.

 

Τα Βραβεία που απονεμήθηκαν εντάσσονται στον Πυλώνα 1: Βραβεία σε Επιχειρήσεις για Βέλτιστη Χρήση / Αξιοποίηση των ICTs.  Αφορά επιχειρήσεις και οργανισμούς από όλους τους κλάδους, που έχουν αξιοποιήσει με επιτυχία πληροφοριακά συστήματα ή έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς των εφαρμογών, υποδομών, υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως χρήστες, καθώς και βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης / διοίκησης των ICTs που υποστηρίζουν την επιχειρηματική στρατηγική τους.

Συγκεκριμένα, οι 5 διακρίσεις είναι οι εξής:

 

  1. Βραβείο PLATINUM στην Γενική Κατηγορία «Τεχνολογικές Υποδομές & Διοίκηση Πληροφοριακών Πόρων» ACCENTURE, CISCO, COSMOTE, HP, HPE, LAMDA HELLIX, MICROSOFT, SPACE, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ υπό τον Συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής & Συστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

  1. Βραβείο GOLD στην υποκατηγορία «Continuous Business Improvement» για την Ομάδα Τεχνολογίας για το Παιδί «Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Παιδιών» ACCENTURE, CISCO, COSMOTE, HP, HPE, LAMDA HELLIX, MICROSOFT, SPACE, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ υπό τον Συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής & Συστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

  2. Βραβείο GOLD στην Κατηγορία «Network & Communications» για το έργο: Εκσυγχρονισμός WAN LAN των υποδομών, Διασύνδεση όλων των σημείων του Οργανισμού και διασφάλιση προστασίας των δεδομένων «Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Παιδιών» Cosmote, Cisco, Space Hellas, Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Συστημάτων Εθνικής Τράπεζας.

  3. Βραβείο GOLD στην Κατηγορία «Καινοτομία & Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα μέσω ICT» για το έργο: Εφαρμογή Chat 1056 - Επέκταση της Εθνικής Τηλεφωνικής  Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 «Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Παιδιών» LAMDA HELLIX, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Γενική Δνση Πληροφορικής και Συστημάτων

  4. Βραβείο SΙLVER στην Κατηγορία «Cloud» για το έργο: Εφαρμογή Chat 1056 - Επέκταση της Εθνικής Τηλεφωνικής  Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 «Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Παιδιών» LAMDA HELLIX, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Συστημάτων

Σημαντικό ρόλο ως προς την υιοθέτηση των εργαλείων, και την ενσωμάτωση των τεχνολογικών καινοτομιών με στόχο την αξιοποίησή τους για την διεύρυνση και την αναβάθμιση του έργου του Οργανισμού, διαδραμάτισε «Η Ομάδα Τεχνολογίας για το Παιδί». Μια ομάδα στελεχών επιχειρήσεων που συστάθηκε το 2007, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών του «Χαμόγελου» και αναζωογονήθηκε το 2018 με την σημαντική στήριξη, τεχνογνωσία, συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και συντονισμό projects από την Διεύθυνση Πληροφορικής & Συστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

 

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποσπά σημαντικές διακρίσεις. Το 2008 ο Πρόεδρος του Οργανισμού παρέλαβε το Βραβείο «Συνεισφορά στη χρήση της τεχνολογίας προς όφελος των παιδιών» στην Κουάλα Λουμπούρ, από την WITSA (Παγκόσμια Συμμαχία Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Υπηρεσιών), ενώ το 2015 το «Χαμόγελο» βραβεύτηκε με το «Ειδικό Βραβείο Κοινωνικής Συνεισφοράς» για  1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας», στο Ετήσιο Συνέδριο Τεχνολογίας Infocom World.

 

Η τεχνολογική αναβάθμιση των δικτύων και υπηρεσιών του Οργανισμού κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να μπορεί να στηρίζει ακόμα πιο αποτελεσματικά κάθε παιδί σε ανάγκη και κίνδυνο στη χώρα, και σε αυτό στάθηκαν συνοδοιπόροι μας οι εταιρείες με ψυχή και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που δρομολόγησαν την δέσμη ενεργειών ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

 

Και στην περίπτωση της «Ομάδας Τεχνολογίας για το Παιδί», πραγματοποιήσαμε το όραμα και την επιθυμία του μικρού Ανδρέα, ιδρυτή του «Χαμόγελου»: ενωθήκαμε και τα καταφέραμε. Θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία του κάθε παιδιού στην Ελλάδα, ευχαριστούμε θερμά για τη βράβευση, που αποτελεί μια δέσμευση για την συνέχιση του έργου μας με τον βέλτιστο και τεχνολογικά άρτιο, δυνατό τρόπο.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Οκτωβρίου στο Μουσείο Οίνου -  Markou Wine Museum, δήλωσε: «Στην Ομάδα Τεχνολογίας για το Παιδί οφείλουμε πάρα πολλά. Οφείλουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε και να μπορούμε να δημιουργούμε. Όταν ο Ανδρέας ίδρυσε το «Χαμόγελο», έγραφε «αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε». Η αγορά των IT συμμετείχε σε αυτήν την προσπάθεια και σήμερα βλέπουμε σημαντικές εταιρείες με σημαντικούς ανθρώπους να προσφέρουν σημαντικά πράγματα για τα παιδιά. Μας προσέφεραν εκσυγχρονισμό υποδομών και αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός μπορεί να εξυπηρετήσει χιλιάδες κλήσεις, αλλά και να διαχειριστεί μια τεχνολογία που μπορεί να καλύψει ανάγκες σε όλη την Ελλάδα. Δεν είμαστε πλούσιοι, οι καταθέσεις μας είναι σε ψυχή και σε ανθρώπους που μας προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες. Σας ευχαριστούμε».

 

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040 (αστική χρέωση)
press@hamogelo.gr