1306 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκαν από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2019

09 Μαίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Μαΐου 2019

 

1306 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκαν

από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2019

 

1306 προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιηθήκαν δωρεάν σε παιδιά και ενήλικες από εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους, που συμμετείχαν στη δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από 20 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2019.


Η δράση «Ιπποκράτης» υλοποιήθηκε με τις  Κινητές  Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Οργανισμού.


Συγκεκριμένα,
Στις 20 Μαρτίου, εθελοντές Ιατροί και Οδοντίατροι εξέτασαν 38 μαθητές του «ΕΕΕΕΚ Άνοιξη» στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν 62 εξετάσεις, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.
Από τις 18 έως τις 29 Μαρτίου 2019, εθελοντές Οδοντίατροι εξέτασαν 528 παιδιά/μαθητές ορεινών χωριών της Αν. Αχαΐας, σε συνεργασία Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας και τη Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.
Από την 1 Απριλίου έως τις 9 Απριλίου 2019, εθελοντές παιδίατροι και γενικοί ιατροί, εξέτασαν 251 παιδιά και 35 ενήλικες σε περιοχές του Δήμου Πύλου-Νέστορος, και πραγματοποιήθηκαν 286 εξετάσεις, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την 2η ΤΟΜΥ Καλαμάτας και τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Στις 15 και 16 Απριλίου 2019, εθελοντές ιατροί βρέθηκαν στο 1ο Παμμεσσηνιακό παιδικό αθλητικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Καλαμάτα ,εξέτασαν και ενημέρωσαν για τη σωματική υγεία 244 παιδιά/αθλητές, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από τις 22 έως τις 25 Απριλίου 2019, εθελοντές οδοντίατροι, παιδίατροι και γενικοί ιατροί εξέτασαν κατοίκους που επλήγησαν από την πυρκαγιά στον Δήμο Μαραθώνα αλλά και οικογένειες  που στηρίζονται από την Πρόνοια Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, υλοποιώντας 186 εξετάσεις σε 103 κατοίκους, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Οδοντιατρικό  Σύλλογο Αττικής και τον Δήμο Μαραθώνα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διεξαγωγή της δράσης, το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού, ανέλαβε περιπτώσεις παιδιών που έχρηζαν περαιτέρω στήριξης, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς.  


Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
 
Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.


Από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 115.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:
Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας
Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου
Την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Τον Δήμο Πύλου Νέστορος
Τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά
Τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας
Την 2η ΤΟΜΥ Καλαμάτας
Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
Τον Δήμο Μαραθώνα

 

Επόμενος σταθμός της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης», είναι στο Δήμο Σαλαμίνας από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2019.