Κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας ΑμαρουσίουΔιεύθυνση:
Στουντίου και Ολυμπιονίκη Παπασυμεών, Μαρούσι, 15126
Τηλέφωνο:
210-6095844
Φαξ:
210-6096564

Δείτε Οδηγίες

Τον Ιούλιο του 2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου εγκαινίασε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας. Ο συγκεκριμένος χώρος, συνολικής επιφάνειας 468,59 τ.μ., προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών και οικογενειών που στηρίζονται, διαθέτει τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αποθήκευση, διατήρηση και διανομή των ειδών που προέρχονται εξολοκλήρου από χορηγίες εταιρειών και δωρεές συμπολιτών.

Ο χώρος αυτός, που αποτελεί το πανελλήνιο συντονιστικό κέντρο της δράσης αυτής, παραχωρήθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού από το Δήμο Αμαρουσίου και στελεχώνεται από δύο (2) κοινωνικούς λειτουργούς, έναν (1) ψυχολόγο και έναν (1) αποθηκάριο.

Μέσα από τον χώρο παρέχονται:

  • Μηνιαία υλική στήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με τρόφιμα, είδη ένδυσης- υπόδησης, παιχνίδια, σχολικά κλπ
  • Κοινωνική υποστήριξη των οικογενειών (κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών, διασύνδεση με άλλους φορείς και οργανώσεις κλπ)
  • Συμβουλευτική-ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο (σχολικά θέματα, προβλήματα στη σχέση της οικογένειας, στη σχέση με συνομηλίκους, σε απώλεια αγαπημένου προσώπου, προβλήματα διαβίωσης και συμπεριφοράς) Κάλυψη των υλικών αναγκών των Σπιτιών του συλλόγου