Το κρυμμένο Χαμόγελο / Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

«Το Κρυμμένο Χαμόγελο» είναι μία ιστορία που ζεσταίνει τις καρδιές των μικρών και μεγάλων αναγνωστών και μεταδίδει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δύναμη και τη θέληση ενός παιδιού που είναι ικανή να μεταμορφώσει μία κοινωνία. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, καλλιεργεί αισθήματα ελπίδας και καταφέρνει να αποτυπώσει περίτεχνα την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται και δεν γυρνούν την πλάτη σε όσους έχουν χάσει το χαμόγελό τους.

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον 10χρονο ιδρυτή του οργανισμού, Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια, συνεχίζοντας να προσφέρει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του. Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο. Επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Όπως μεταδόθηκε το χαμόγελο του ήρωα της ιστορίας, έτσι και το χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 25 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να φωτίζει τα πρόσωπα των παιδιών που το έχουν ανάγκη. Γιατί, όπως αναφέρει και ο ταξιδιώτης της ιστορίας: «να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξέρει από πού ξεκινά και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα χαμόγελο». Η διαδρομή αυτή όμως δεν έχει τέλος, χάρη στις πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς των ανθρώπων που παραμένουν πιστοί στο όραμα του μικρού Ανδρέα και μοιράζονται ένα κοινό στόχο, να μην υπάρχουν κρυμμένα χαμόγελα στη δική μας πολιτεία!

 

Κώστας Γιαννόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κωδικός: ΔΙΑΦ-0406

12.00€/Τμχ.