ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ NEVIO (on.) LÖTSCHER (ep.), 17 ΕΤΩΝ

20 Απριλίου 2024

Αθήνα, 20 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΗΞΗΣ AMBER ALERT

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ NEVIO (on.) LÖTSCHER (ep.), 17 ΕΤΩΝ

Στις 20/04/2024, πρωινές ώρες βρέθηκε στα εκδοτήρια του σταθμού Αττική ο Nevio (ον.) Lötscher (επ.) 17 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 19/04/2024 βραδινές ώρες από το Μοναστηράκι στην Αθήνα και είναι καλά στην υγεία του.

Συγκεκριμένα, ευαισθητοποιημένος πολίτης που αναγνώρισε τον ανήλικο χάρις το Amber Alert, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο τμήμα όπου και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Αξίζει να σημειωθεί ότι o ανήλικος είναι στο φάσμα του αυτισμού, κατάγεται από την Ελβετία και βρίσκεται στην Ελλάδα με συγγενικό του πρόσωπο μόλις τρεις ημέρες. Συνεπώς, καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του ανηλίκου διαδραμάτισε τόσο η έγκαιρη ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert όσο και η ενεργοποίηση την Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» για την κινητοποίηση των πολιτών. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Nevio (ον.) Lötscher (επ.) και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/ Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas/

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις - 116000» e mail: 116000@hamogelo.gr