Βράβευση του Προέδρου Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για το Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία, σε συνεργασία με τη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Α.Π.Θ.

23 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2022

 

Βράβευση του Προέδρου Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κου Κώστα Γιαννόπουλου για το Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία του Οργανισμού, σε συνεργασία με τη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το Α.Π.Θ.

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα Παιδιά Ιδιαίτερης Φροντίδας στη Θεσσαλονίκη από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

 

Συγκλονιστικές Μαρτυρίες Γονέων με παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία

 

«Ανδρέα μου στο χαρίζω» ... με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος, και πατέρας του μικρού ιδρυτή του Οργανισμού, συγκινημένος, παρέλαβε βραβείο για την πολύπλευρη συμπαράστασή του στο Πρόγραμμα υποστήριξης παιδιών ιδιαίτερης φροντίδας, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία».


Το βραβείο απένειμε στον κο Κώστα Γιαννόπουλο ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., κος Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το έργο του και «το τεράστιο αποτύπωμά του στην κοινωνία», δηλώνοντας την ένθερμη υποστήριξή του στον αγώνα του Οργανισμού να διατηρήσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του προς τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας, και αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές του να υπερνικήσει τα εμπόδια και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει. Από την έναρξη της δράσης «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία», το 2017, και έως σήμερα έχουν υποστηριχθεί ολιστικά 2.398 παιδιά, που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να μετακινηθούν.


Στη γιορτή που αφιερώθηκε στα παιδιά που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης Α.Π.Θ., κος Νίκος Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., κος Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μελίνα - Μαρία Δερμεντζοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, κος Χάρης Αηδονόπουλος και η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων «Ε. Μαντουλίδη», κα Αικατερίνη Μαντουλίδου.


Σε αυτή την εορταστική συνάντηση βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά και τους γονείς τους οι γιατροί, οι διασώστες, οι νοσηλευτές και όλη η εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών Υγείας του Οργανισμού που φροντίζουν καθημερινά τα παιδιά, παρέχοντάς τους την κατάλληλη εξατομικευμένη υποστήριξη και ασφάλεια. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις όμορφες παιδικές φωνές τους οι χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων «Ε. Μαντουλίδη», ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που δύο δυνατές μανούλες μοιράστηκαν τη δική τους ιστορία.


Παρακολουθήστε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες γονέων:

  • κα Καραγιάννη Ολυμπία, μητέρα της 21χρονης Ιωάννας που πάσχει από σύνδρομo Rett Δείτε τη συγκλονιστική δήλωσή της εδώ: https://youtu.be/YK05S1P2wMI
  • κα Κάλλη Αφροδίτη, μητέρα του 8χρονου Νικόλα που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία - Δείτε τη συγκλονιστική δήλωσή της εδώ: https://youtu.be/d9v5XsAL5OQ

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία», ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Οι εμπνευσμένοι γιατροί του εθνικού συστήματος υγείας, μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουμε στο έργο τους και να υπηρετούμε τους θεσμούς, τα παιδιά και τις οικογένειές τους. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” δεν το ξεκίνησα εγώ, αλλά ο Ανδρέας μου, γράφοντας στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου του την επιθυμία του να είναι όλα τα παιδιά ίσα, παροτρύνοντάς μας να ενωθούμε όλοι για να τα καταφέρουμε. Ο εμπνευστής του Προγράμματος, κος Ιωάννης Τσανάκας, οι γιατροί και η ομάδα του “Χαμόγελου” δίνουν καθημερινά μία μάχη να φροντίσουν τα παιδιά στη ζεστασιά του σπιτιού τους, χωρίς να ταλαιπωρούνται, τόσο τα ίδια όσο και οι γονείς τους, με συχνές μετακινήσεις και πολύμηνες νοσηλείες. Η άριστη σχέση όλων των εμπλεκομένων και η αγαστή συνεργασία τους είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε θετικά αποτελέσματα, με αποδέκτες τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Όσο δυστυχώς υπάρχει ανάγκη και αυξάνονται τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, οφείλουμε και όλοι εμείς να αυξήσουμε την προσπάθεια και προσφορά των υπηρεσιών μας, καλύπτοντας άμεσα οτιδήποτε, όχι μόνο σε ιατρικό επίπεδο, αλλά και σε ψυχοκοινωνικό». Εμφανώς συγκινημένος συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους και απευθυνόμενος στα παιδιά και τους γονείς τούς μετέφερε τη δική του επιθυμία: «Εύχομαι ο Αντρέας μου να είναι πάντα ο φύλακας άγγελός σας».


Το Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ΄Οίκον Νοσηλεία αποτελεί μία από τις δράσεις και υπηρεσίες που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της Υγείας.


Μέχρι σήμερα, στα 27 χρόνια δράσης του Οργανισμού έχουν υποστηριχθεί συνολικά μέσα από το σύνολο των υπηρεσιών, 286.106 παιδιά και οι οικογένειές τους.

  • Στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας / ψυχοκοινωνική κάλυψη
  • Διακομιδές νεογνών και παιδιών με Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας
  • Υποστήριξη παιδιών στα Νοσοκομεία και Δημιουργική Απασχόληση
  • Προληπτική Ιατρική και Οδοντιατρική για παιδιά με Κινητά Πολυϊατρεία και Κινητές Μονάδες
  • Φιλοξενία Οικογενειών από την περιφέρεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Ιατρικές εξετάσεις και παρακολούθηση στα δύο Κοινωνικά Πολυϊατρεία για παιδιά
  • Εθελοντική αιμοδοσία
  • Παιδιατρική Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία    

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη σημαντική και ουσιαστική εθελοντική τους προσφορά τιμήθηκαν και οι:
κος Φώτιος Κυρβασίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας
κα Ελπίδα Χατζηαγόρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πνευμονολογίας
κα Μαρία Γαλογαύρου, Παιδίατρος, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ και Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής  
κος Κωνσταντίνος Μωυσίδης, Παιδίατρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
κα Χαρά Παπαπέτρου, Παιδίατρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
κος Ιωάννης Τσανάκας, Καθηγητής Παιδιατρικής, Πρώην Διευθυντής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ
κος Εμμανουήλ Ροηλίδης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Νυν Διευθυντής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ


Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε εδώ: https://photos.app.goo.gl/5YMwaqBesARUfSJU6


Πληροφορίες για το Πρόγραμμα «Παιδιατρική Κατ΄ οίκον Νοσηλεία» θα βρείτε εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-me-provlimata-igeias:paidiatriki-katoikon-nosileia/


Χορηγοί Εκδήλωσης:
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Ο
Σαν Πετιμέζι Αρτοζαχαροπλαστείο

 

Περισσότερες Πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
2310 250 160
Thesspress@hamogelo.gr