Βόλτα στο πάρκο δεινοσαύρων!

12 Ιουλίου 2018

Η απορία των παιδιών ήταν μεγάλη όταν έμαθαν ότι μας κάλεσαν σε ένα πάρκο με… δεινόσαυρους! Όλοι ξέρουμε ότι οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια, άρα τι πάρκο είναι αυτό;

Στο Κατάκολο Ηλείας, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το ξενοδοχείο «Οδυσσέας», υπάρχει μια ιδιαίτερη εγκατάσταση με ομοιώματα δεινοσαύρων!

Η κυρία Ασημίνα μάζεψε τα παιδιά που ήταν γεμάτα περιέργεια και άρχισε να μας ξεναγεί στον κόσμο της Ιουρασικής περιόδου!

Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τους φυτοφάγους από τους σαρκοφάγους δεινόσαυρους, προσπαθήσαμε να μάθουμε τα δύσκολα ονόματά τους, συμμετείχαμε σε μια ανασκαφή για να βρούμε απολιθώματα και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες γιατί δεν συναντάς κάθε μέρα δεινόσαυρο!

Ο μικρός Παύλος δεν μπορεί να σταματήσει να το συζητάει από τον ενθουσιασμό του! Ήταν μάλιστα ο πρώτος που βρήκε ένα κοφτερό δόντι Τυραννόσαυρου στην ανασκαφή!

Η βόλτα μας έκλεισε με ένα παγωτό στο όμορφο Κατάκολο και γυρίσαμε στο σπίτι τραγουδώντας, όπως πρέπει να τελειώνει κάθε εκδρομή!

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»