Βάια, Εθελόντρια «...με συνεργασία και καλή διάθεση, μπορεί κανείς να καταφέρει τα πάντα»

27 Μαίου 2024

Ονομάζομαι Βάια, είμαι 20 χρονών και σπουδάζω στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι εθελόντρια στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και ενάμιση χρόνο, και είμαι ενθουσιασμένη με αυτή την επιλογή μου.

Έχω βρεθεί σε πολλές δράσεις του οργανισμού, όπως παζάρια και εκδηλώσεις, και έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους - φίλες και φίλους πλέον. Η κύρια δράση στην οποία συμμετέχω είναι το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι. Εκεί, είδα για πρώτη φορά στην πράξη, πως με συνεργασία και καλή διάθεση, μπορεί κανείς να καταφέρει τα πάντα. Δεν με ενθουσιάζουν μόνο οι μπομπονιέρες και τα εποχιακά τα οποία φτιάχνουμε, αλλά όλα αυτά που παίρνω από τους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, με τους οποίους μας ενώνει η ανάγκη για συνεισφορά ώστε να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος.

Αν και δεν έχω μπροστά μου το «πρόσωπο» για το οποίο βρίσκομαι εκεί, η επίγνωση πως βοηθάω έμμεσα ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι πάντα στο μυαλό μου.

Όσον αφορά την εντύπωση ότι «εθελοντισμός» είναι δίνω χωρίς αντάλλαγμα, στην πράξη δεν ισχύει. Αυτά που παίρνεις είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτά που δίνεις. Κερδίζεις ηθική ικανοποίηση, το να νιώθεις «γεμάτος», θετικά συναισθήματα και ενίσχυση της ψυχικής ευημερίας.

Βάια Β, 20ετών

Εθελόντρια του

Οργανισμού «Tο Χαμόγελο του Παιδιού»