Φεστιβάλ για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο Κορωπί

29 Νοεμβρίου 2023

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια κινητοποίηση για την «Πρόληψη ενάντια στην Κακοποίηση και Βία κατά των Παιδιών» και οργανώνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Πληροφορίες και εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/to-xamogelo-enantia-sth-via-kai-thn-kakopoihsh-paidiwn/

Με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση και στο πλαίσιο των Δράσεων Εκπαίδευσης, Πρόληψης και Ψυχαγωγίας που οργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε ένα Τριήμερο Φεστιβάλ στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Οργανισμού στο Κορωπί, για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε από την Τετάρτη 22 έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν όλες τις δράσεις.

Τη δράση αυτή σχεδίασαν και οργάνωσαν εξειδικευμένοι επιστήμονες του Οργανισμού, από τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής, του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών, του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile και του Εκπαιδευτικού Κέντρου στο Κορωπί. Αναλυτικότερα:

  1. Δικαίωμα στην Ασφάλεια/ Προστασία από τη Βία: Πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας μικρού μήκους για το Bullying, του Οργανισμού, με τίτλο «Οι Σκέψεις της Νεφέλης» και ακολούθησε παρέμβαση/ενημέρωση από Ψυχολόγο του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών για το Bullying.
  2. Δικαίωμα στην Υγεία: Πραγματοποιήθηκαν Προληπτικές εξετάσεις
  3. Δικαίωμα στην Προστασία από τη Βία: Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση/ενημέρωση για τα «Ασφαλή όρια του σώματος» από Ψυχολόγο του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών
  4. Δικαίωμα στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο/στην Ιδιωτικότητα (Online Safety): Παρουσίαση έρευνας ανώνυμων συνομιλιών μέσα από Πλατφόρμες ανώνυμου Chat και Social Media εφαρμογών του Οργανισμού μαζί με τους μαθητές-εθελοντές του Yousmile
  5. Δικαίωμα στη Συμμετοχή/ στην ελεύθερη έκφραση: Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου – YouSmile
  6. Δικαίωμα στην ασφάλεια/ προστασία από αρπαγές: Δράση γνωριμίας με σκυλιά – διασώστες της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού
  7. Εισαγωγή στις Α' Βοήθειες από τη Σχολή ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas
  8. Δήλωσε συμμετοχή στα 8α YouSmile Awards! Παρουσίαση και πρόσκληση για υποψηφιότητες
  9. Συμμετοχή στη Δημιουργία Κατασκευών για τα Νοσοκομεία
  10. YCreate από το Youth Team, ένα πρόγραμμα από για δημιουργικότητα στον τομέα της νεολαίας ανταποκρινόμενη από την ομάδα νέων του «Χαμόγελου» που στόχο έχει να δείξει και να συμμεριστεί τις δυσκολίες που βιώνουν οι νέοι σήμερα.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τα σχολεία, τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, το 2ο Νηπιαγωγείο Πικερμίου και το CAS του ΙΒ στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, και που τίμησαν τον Οργανισμό με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε και τους εξειδικευμένους ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους του «Χαμόγελου» καθώς και τους πολύτιμους εθελοντές του, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν οι Δράσεις Εκπαίδευσης, Πρόληψης και Ψυχαγωγίας που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ευχαριστούμε και την εταιρεία ΠΑΣΤΕΛΙΑ JANNIS για την πολύτιμη προσφορά υγιεινών σνακ, για τους μικρούς επισκέπτες.

Ένα Φεστιβάλ με Δράσεις Εκπαίδευσης, Πρόληψης & Ψυχαγωγίας, ακόμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και πολλά παιδικά Χαμόγελα!

Φωτογραφικό υλικό από το Φεστιβάλ για τα Δικαιώματα του Παιδιού:

https://photos.app.goo.gl/rNPKuHMfhwRZRbn76