Το welcomemarket.gr στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

06 Δεκεμβρίου 2017

Φέτος τα Χριστούγεννα στολίζουμε Ελληνικό παραδοσιακό καραβάκι και ενισχύουμε τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο στολισμός του Ελληνικού παραδοσιακού ψαροκάικου αποτελεί έθιμο αρκετών δεκαετιών. Η Ελλάδα υπήρξε ιστορικά χώρα ναυτικών. Είναι λογικό, λοιπόν, η καθημερινότητα των ανθρώπων να περιστρέφεται γύρω από το υγρό στοιχείο. Οι περισσότερες δουλείες είχαν να κάνουν με τη θάλασσα και είναι πολλές οι περιπτώσεις πατέρα ή γιού που έλειπαν «στα καράβια» για αρκετούς μήνες ακόμα και στις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα παιδιά που έμεναν πίσω, οπλισμένα με πολύ φαντασία, συνήθιζαν να κατασκευάζουν μόνα τα παιχνίδια τους, χρησιμοποιώντας ό,τι είχαν πρόχειρο (συνήθως ξύλο και λίγο χαρτί ή κουρέλια). Τα περισσότερα κατέληγαν να φτιάχνουν το παραδοσιακό, πλέον, καραβάκι, εμπνευσμένα από τα μακρινά ταξίδια των αγαπημένων τους προσώπων και τη νοσταλγία να τα ξαναδούν.

Φέτος, λοιπόν, ας αναβιώσουμε αυτό το μοναδικό Ελληνικό έθιμο και ας βοηθήσουμε να παραμείνουν τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών.

Αγοράζοντας ένα παραδοσιακό Ελληνικό καραβάκι 38cm από τις 17/11/2017 έως και τις 10/01/2018, 1€ δίνεται στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση του έργου του.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.welcomemarket.gr/wshop/