Το πρώτο παιδί που εξετάσαμε σήμερα στο Αρκαλοχώρι Κρήτης

01 Οκτωβρίου 2021

Το πρώτο παιδί που εξετάσαμε σήμερα στο Αρκαλοχώρι Κρήτης δεν ήταν ακριβώς ένα παιδί…αλλά ένα λιλιπούτειο βρέφος 10 μόλις ημερών.

 

Η εθελόντρια παιδίατρος, κα Μπασιούρη Χριστίνα μπήκε το πρωί με το πλατύ της Χαμόγελο στην Κινητή Παιδιατρική/Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού μας - η οποία από κοινού με τον παιδίατρο, κ. Πέππα Κωνσταντίνο πραγματοποιούσαν σήμερα παιδιατρικές εξετάσεις για κάθε παιδί στο Αρκαλοχώρι Κρήτης που πλήχθηκε από την πρόσφατη σεισμένη δόνηση - και η μέρα της επεφύλασσε την πιο εύθραυστη και γλυκιά «καλημέρα» από ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι.

 

Αυτό το πλάσμα, το οποίο μετά βίας ακόμη βλέπει καθαρά, επικοινωνεί με το κλάμα, δεν μπορεί να στηρίξει καν το κεφαλάκι του, παρά κουνάει ενστικτωδώς τα χεράκια και ποδαράκια του, εξετάστηκε πλήρως από τη γιατρό μας και με μεγάλη χαρά διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας.

 

Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα στους δύο νέους γονείς του με στόχο να καλύπτουμε κάθε καταγεγραμμένη ανάγκη τους, καθώς οι συνθήκες διαμονής τους είναι αντίξοες, και κυρίως να τους υποστηρίξουμε ολιστικά ώστε να αισθάνονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

Στο «Χαμόγελο» στόχος μας είναι να είμαστε πάντα εκεί, πάντα αποτελεσματικοί στο να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, και να κινήσουμε - αν χρειάζεται - γη και ουρανό για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι.

 

Αυτή είναι, άλλωστε, η δέσμευση που δώσαμε στον Ανδρέα, ιδρυτή του Οργανισμού μας και μετά από αυτόν, σε κάθε παιδί, αλλά και στην ελληνική κοινωνία που είναι δίπλα μας, μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει.