Το «Ηuman Body Museum» στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

07 Μαίου 2019

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του υπευθυνότητας, το «Human Body Museum»  στηρίζει τον Οργανισμό «Το Χαμόγελου του Παιδιού» προσφέροντας 0,50 € από την πώληση κάθε εισιτηρίου που εκδίδεται για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, από 21 Απριλίου 2019 έως και 20 Απριλίου 2020.

Το «Human Body Museum» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (πολυχώρος Nouvelle) περιλαμβάνει μια γιγαντιαία τρισδιάστατη κατασκευή, 50 μέτρων μήκους, 12 μέτρων πλάτους και 6 μέτρων ύψους, η οποία αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας, της Ζωής!

Οι επισκέπτες, με τη συνοδεία ειδικών επιστημόνων-ξεναγών, ξεκινούν από το στόμα  της Ζωής το εντυπωσιακό ταξίδι εξερεύνησης. Περπατούν, βλέπουν, ακούν, παρατηρούν από κοντά όλα τα βασικά όργανα και ενημερώνονται για τη λειτουργία τους. Η καρδιά, το στομάχι, ο εγκέφαλος, τα πνευμόνια, τα νεφρά, το ήπαρ, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο απτά και τόσο κατανοητά.  

Η δημιουργία του «Human Body Museum» βασίστηκε στο όραμα ενός Έλληνα επιχειρηματία του κ. Βασίλειου Μιχαηλίδη, πρώην αθλητή στην Πάλη (μέλους της Εθνικής Ομάδας),  ο οποίος από το 1979 εργάζεται και δραστηριοποιείται  επιχειρηματικά ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε γυμναστήρια και αθλητικούς χώρους.

Στόχος του εγχειρήματος,  η  βιωματική κατάκτηση της γνώσης του ανθρώπινου σώματος και της λειτουργίας που επιτελούν τα διάφορα όργανα και  η εκπαίδευση, πρωταρχικά της νέας γενιάς, αλλά και κάθε ατόμου, στην ανάγκη ανάληψης προσωπικής ευθύνης, για την εξασφάλιση της υγείας του, μέσα από την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν γενικότερο υγιεινό τρόπο ζωής.