ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

17 Δεκεμβρίου 2019

16 Δεκεμβερίου 2019

 

Το ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ στηρίζει τον οργανισμό «Tο Xαμόγελο του Παιδιού»

 

ΓΙΑ 1 ΕΤΟΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 1 ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙ κάθε ΜΕΡΑ

σε 350 παιδια που μεγαλωνουν στα σπιτια του οργανισμου

 

Με αφορμή την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προχωρά σε μια σημαντική συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναλαμβάνοντας να προσφέρει καθημερινά σε 350 παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του οργανισμού, 1 τσουρεκάκι την ημέρα, για έναν χρόνο!

 

Συνολικά το Ίδρυμα θα προσφέρει κατά τη διάρκεια της χρονιάς πάνω από 127.000 τσουρεκάκια, λιανικής αξίας άνω των 127.000€, σε παιδιά που φιλοξενούνται στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντάς τους παράλληλα την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη που χρειάζονται για τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Η δωρεά έρχεται σε αναγνώριση του πολύτιμου έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών  24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο.

 

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Έχοντας θέσει ως διαχρονικό στόχο την υποστήριξη άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που προσφέρουν ανεκτίμητο κοινωνικό έργο, φέτος υποστηρίζουμε  «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν φορέα με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες, όπως η Ανιδιοτέλεια, η Φροντίδα, η Ισότητα και ο Σεβασμός. Προσφέροντας καθημερινά, για ένα χρόνο, ένα τσουρεκάκι σε καθένα απ’ τα παιδιά μας, ευελπιστούμε ότι θα τους δώσουμε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν τον καθημερινό τους αγώνα με μεγαλύτερη αισιοδοξία.»

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Η σημαντική προσφορά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφενός  γιατί συμβάλλει στη στήριξη της καθημερινότητας των παιδιών που μεγαλώνουμε σε 11 Σπίτια σε όλη την Ελλάδα, αφετέρου γιατί επιβεβαιώνει τη σημασία της Συνεργασίας μεταξύ φορέων. Από πλευράς μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου αλλά και το προσωπικό του Ιδρύματος, για τη σημαντική αυτή υποστήριξη».


Η προσφορά του Ιδρύματος έρχεται σε συνέχεια της δράσης «Φαγητό από Καρδιάς», που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2014 και έκτοτε προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα - χωρίς καμία διάκριση - φαγητό σε ανθρώπους που προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής σε 7 σημεία στην Αττική.

 

ΤΕΛΟΣ

 

Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

 

Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και το Μονακό.

 

 

Το ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει συνθήκες πείνας σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω τις πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Ta snacks παράγονται βιομηχανικά από γνωστές εταιρίες του κλάδου και το ίδρυμα τα αγοράζει και τα μοιράζει δωρεάν σε όσους έρθουν να τα ζητήσουν.

  2. Προωθεί την διαρκή ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει 50 δικοινοτικά βραβεία αξίας €10.000 σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε €3.750.000.

  3. Υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης και απονομής ετήσιων βραβείων αξίας €120.000.

  4. Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλη δράση. Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το ίδρυμα προσέφερε συνολικά €505.000 στους κοντινότερους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής , αφού ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους και με απευθείας κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του καθενός.

  5. Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Sir Στέλιος Χατζηιωάννου (εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Λίγα Λόγια για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί μη-κυβερνητικό Οργανισμό με αδιάλειπτη δράση στους κρίσιμους τομείς της παιδικής προστασίας. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε από ένα 10-χρόνο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, λίγο πριν χάσει την μάχη για τη ζωή στα τέλη του 1995. Σε 24 χρόνια συνεχούς δράσης ο Οργανισμός έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1.600.000 παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε:

κ. Ρία Ψούχλα, V+O COMMUNICATION, τηλ. 210 72 49 000, 6936 750 457, e-mail: rp@vando.gr