Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής εξοπλίζει τα ασθενοφόρα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

30 Σεπτεμβρίου 2022

Έχοντας ως κύριο στόχο την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής (Ε.Κ.Υ.Ζ.) ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη χορήγηση τεσσάρων συσκευών LifeVac, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καθημερινή του μάχη για τη διάσωση παιδιών και βρεφών.

 

Συγκεκριμένα οι συσκευές LifeVac, που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις ανάνηψης θυμάτων πνιγμονής και θα εξοπλίσουν τα ασθενοφόρα του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ηράκλειο και τη Λέσβο, αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά  οι εξειδικευμένοι διασώστες του Οργανισμού.  

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρα) εξοπλισμένες με θερμοκοιτίδες, με τις οποίες πραγματοποιεί διακομιδές πανελλαδικά και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός Ελλάδας. Ο Οργανισμός θέτει στη διάθεση των παιδιών και του Ε.Κ.Α.Β. συνολικά 8 Μονάδες, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την Ε.Ε και στελεχώνονται από εξειδικευμένους διασώστες  πιστοποιημένους από το ΙΕΚ Ε.Κ.Α.Β. Η άμεση κινητοποίηση, η εξειδίκευση, η άρτια αντιμετώπιση και ο σύγχρονος και καινοτόμος εξοπλισμός των μονάδων συμβάλλουν ουσιαστικά σε περιπτώσεις επέιγουσας προνοσοκομιακής φροντίδας. 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής (Ε.Κ.Υ.Ζ.) που με την πολύτιμη προσφορά του συμμετέχει στον αγώνα του Οργανισμού για την άμεση διάσωση παιδιών και βρεφών.