«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύεται

05 Δεκεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2006

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύεται ως η καλύτερη Οργάνωση του έτους 2006 από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Ο Σύλλογός μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κλείνει 11 χρόνια!


11 χρόνια σκληρής δουλειάς και καθημερινής προσπάθειας με στόχο την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων και των αναγκών κάθε παιδιού, που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Μέσα από καθημερινό και συχνά άνισο αγώνα, έχουμε καταφέρει να διανύσουμε μία μεγάλη διαδρομή, μένοντας πάντα πιστοί στα λόγια του μικρού μας Ιδρυτή Ανδρέα Γιαννόπουλου:


«Όλοι, ξέρουμε συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαί και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».


Τηρώντας την συμβουλή του ενωθήκαμε με ανθρώπους με διάθεση προσφοράς και συμμετοχής σε κάθε κλάδο, κάθε βαθμίδα στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στον ιδιωτικό χώρο και προσπαθήσαμε να προασπίσουμε τα δικαιώματα κάθε παιδιού όχι στην θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Για να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικότερα σε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα που αφορούν τα παιδιά, χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων.


Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επέλεξε να βραβεύσει το Σύλλογό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2006 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ως η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της χρονιάς 2006 για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουμε στον χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Η βράβευση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει ώστε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών με υπευθυνότητα και σύνεση.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ!

Στουρνάρη 16, Αθήνα, Τ.Κ. 106 83, Τηλ: 210 3306140 Fax: 210 3843038

e-mail: info@hamogelo.gr,www.hamogelo.gr