«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Σχολή Δικαστών

23 Ιουλίου 2019

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τη Δευτέρα 22 Ιούλιου 2019 συμμετείχε στη διδασκαλία του μαθήματος «Τα Καθήκοντα του Εισαγγελέα Ανηλίκων»,  στο πλαίσιο της εκπαίδευσης σπουδαστών και σπουδαστριών της κατεύθυνσης των εισαγγελέων στην Εθνική Σχολή Δικαστών.


Στόχος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης ήταν να καταρτιστούν οι σπουδαστές, σπουδάστριες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φαινομένου της Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών αλλά και για τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από τις εξαφανίσεις και τις φυγές παιδιών στην Ελλάδα. Πέρα από το θεωρητικό πλαίσιο, η εκπαίδευση συμπληρώθηκε με την παρουσίαση διαδικασιών και πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται σε διαδικασίες υποστήριξης παιδιών θυμάτων βίας ή παιδιών που αγνοούνται. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να κατανοήσουν τα φαινόμενα σε όλο τους το φάσμα, να αναδειχθούν τα κενά στις υπηρεσίες αλλά και οι υφιστάμενες καλές πρακτικές.


Η πρόσκληση για τη συγκεκριμένη εκπαίδευση έγινε από την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου.


Στην εκπαίδευση συμμετείχαν ως εισηγητές ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού» και  Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού), Ψυχίατρος, κ. Γιώργος Νικολαΐδης και επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Η εκπαίδευση αυτή αναδεικνύει τις διαρκείς προσπάθειες του Οργανισμού για την ενίσχυση των θεσμών με γνώση που προκύπτει όχι μόνο από έρευνες αλλά και από την εμπειρία, προκειμένου όλοι να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στη στήριξη και στην προστασία των παιδιών που κινδυνεύουν.