«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά υλοποίησε πρόγραμμα πρόληψης κι ευαισθητοποίησης με τίτλο «Κοντά στους γονείς: Ψυχική ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση»

16 Απριλίου 2021

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη, ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες της μάχης με τον κορωνοϊό, διατηρεί την επικοινωνία του με τη σχολική κοινότητα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά υλοποίησε την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021,  πρόγραμμα πρόληψης κι ευαισθητοποίησης  που απευθύνθηκε σε γονείς/κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά  με τίτλο «Κοντά στους γονείς: Ψυχική ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση».

 

Συνεργάτες μας στη διαδικτυακή ομιλία ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, κα Μαρία Καμπέρη, οι οποίοι δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους για την υποστήριξη των γονέων αυτή τη δύσκολη περίοδο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο οποίος εξήρε τη σημασία της πρόληψης αλλά και τη σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών στη μεταβαλλόμενη εκπαιδευτική διαδικασία λόγω συνθηκών πανδημίας.

 

Ο νέος κορωνοϊός μάς έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα και βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές και ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις εν μέρει χάρη στην ανθεκτικότητα και ζητούμενο πλέον είναι να  καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα, ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας που πραγματοποίησε ψυχολόγος του Οργανισμού, δόθηκαν στους γονείς και κηδεμόνες βασικές συμβουλές προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και να μπορέσουν να φροντίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους.

 

Η δημιουργία σχέσεων, η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους ακόμα και στην παρούσα συνθήκη πανδημίας μπορεί να ενισχύσει την ψυχική μας ανθεκτικότητα. Η φροντίδα του εαυτού, η έμφαση στις υγιείς μας σκέψεις, η προώθηση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, η μετατροπή της δυσκολίας σε ευκαιρία για να νοηματοδοτήσουμε τη ζωή καθώς και η αναζήτηση βοήθειας είναι σημαντικά στοιχεία ψυχικής ενδυνάμωσης.

 

Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί θύμα βίας, εξαφάνισης, με πρόβλημα υγείας ή και διαβίωσης αλλά και στις οικογένειά του. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη σχολική κοινότητα και να διευκολύνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και μέσω του επιστημονικού προσωπικού  του Τμήματος Πρόληψης κι Ευαισθητοποίησης, το οποίο υλοποιεί καθημερινά παρεμβάσεις και προγράμματα πρόληψης σε μαθητές μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες κι εκπαιδευτικούς.

 

Τα προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούνται στο πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.  

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή συνεργασία μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά στο 11040 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση school@hamogelo.gr