«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μια αγκαλιά για όλα τα παιδιά!

20 Ιανουαρίου 2023
  • 21 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς
  • Σε 27 χρόνια δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  μία αγκαλιά για 1.915.496 παιδιά και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα

Όταν ένα παιδί κλαίει, φοβάται ή πονάει, μια αγκαλιά το βοηθάει να αισθανθεί πως όλα θα πάνε καλά. Μια αγκαλιά που, πολλές φορές, είναι αυτό που όλοι, μικροί και μεγάλοι, χρειαζόμαστε, για να χαλαρώσουμε, να ξαναβρούμε τον ρυθμό αναπνοής μας και να νιώσουμε ασφαλείς για να κοιτάξουμε μπροστά.


Αγκαλιές κανονικές, σαν αυτές που σου κόβουν την ανάσα από το σφίξιμο, αλλά και αγκαλιές που μπορούν να λειτουργήσουν ως προστατευτικό πλαίσιο… και όχι μόνο σε φροντίζουν, αλλά σου δίνουν κίνητρο να αναπτυχθείς, να πιστέψεις στις δυνάμεις σου, και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μία τέτοια αγκαλιά είναι και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για κάθε παιδί που, για οποιοδήποτε λόγο, δοκιμάζεται, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των χιλιάδων ανεκτίμητων εργαζομένων, εθελοντών και υποστηρικτών του, με πυξίδα τις αξίες του Οργανισμού για Φροντίδα, Αξιοπρέπεια και Ισότητα για κάθε παιδί.


Εδώ και 27 χρόνια αδιάκοπης Προσφοράς, οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» είναι εκείνοι που βρίσκονται κάθε λεπτό κοντά στα παιδιά που υποφέρουν ή κινδυνεύουν, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες που δε «στέκονται» στην ειδικότητά τους, αλλά καταθέτουν την ψυχή τους, προσφέροντας ζεστασιά και φροντίδα εξατομικευμένα σε κάθε παιδί, όλο το 24ώρο, κάθε στιγμή.


Βασικός στόχος όλων είναι τα παιδιά που μεγαλώνουμε με απόλυτη φροντίδα και νοιάξιμο στα 11 Σπίτια μας πανελλαδικά, αλλά και κάθε παιδί που υποστηρίζουμε μέσα από το ευρύ φάσμα ολιστικών υπηρεσιών μας, να έχουν όλα όσα έχουν ανάγκη και δικαιούνται, να έχουν μέλλον μέσα στην κοινωνία και όχι έξω από αυτήν, παρά το ότι κάποιοι τους στέρησαν όλα όσα τους άξιζαν με το που αντίκρισαν τη ζωή.


Οι άνθρωποί μας -κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί, παιδοψυχίατροι και χιλιάδες εθελοντές στο πλάι μας- προσφέρουν αυτή την αγκαλιά που παρέχει αγάπη, φροντίδα, ηρεμία, σιγουριά, ασφάλεια, σεβασμό, νοιάξιμο, αφοσίωση και είναι εκεί για κάθε παιδί, και την οικογένεια του, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν στήριξης, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος ή οποιαδήποτε άλλης διάκρισης.


Ο ιδρυτής του Οργανισμού, ο μικρός Ανδρέας, θα ήταν περήφανος για την πολλαπλασιαστική δύναμη του Οράματός του, το οποίο εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες.


27 χρόνια, αδιαλείπτως, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, όλοι μαζί, μια αγκαλιά για κάθε παιδί που μπορεί να ζει έναν εφιάλτη και χρειάζεται μία ευκαιρία ζωής!