«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο φορέας «Wings of Help» ένωσαν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη όλων των παιδιών

24 Δεκεμβρίου 2019

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του γερμανικού φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας «Wings of Help» πραγματοποιήθηκε αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 στο Επιχειρησιακό Κέντρο και Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ανατολικής Αττικής του Οργανισμού στη Νέα Μάκρη.

Τα είδη περιελάμβαναν μεταξύ άλλων βρεφικές τροφές, κουβέρτες και παιχνίδια που θα αξιοποιηθούν με ποιότητα και διαφάνεια μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο δράσεων και υποδομών που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα. Η παραλαβή των ειδών έγινε παρουσία της ομάδας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Προέδρου των «Wings of Help», κ. Frank Franke που επισκέφτηκε την Ελλάδα για τον σκοπό αυτό.

«Χάρη στον Οργανισμό «Wings of Help» καταφέρνουμε να παρέχουμε υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες μέσα από θεσμικές συνεργασίες που διασφαλίζουν την ποιότητα και τη διαφάνεια των υπηρεσιών μας. Θα εντείνουμε αυτή τη συνεργασία το επόμενο διάστημα ώστε να αντιμετωπίσουμε ολιστικά τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται», σημείωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

«Σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επίσημο συνεργάτη μας στην Ελλάδα, μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε είδη πρώτης ανάγκης. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια και να ανακουφίσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες που περνάνε δύσκολα και χρήζουν πραγματικής στήριξης» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του φορέα «Wings of Help», κ. Franke.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί επίσημο εταίρο του γερμανικού φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας από το 2018, όταν οι δύο Οργανισμοί υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που αφορά σε τομείς της μεταφοράς και της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ασφάλεια, την ποιότητα, την σωστή αποθήκευση, διαχείριση και διανομή των ειδών στις οικογένειες μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο των δράσεων του.

Με δεδομένες τις αυξανόμενες ανάγκες σε είδη πρώτη ανάγκης για παιδιά και τις οικογένειες τους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και οικογενειών προσφύγων και μεταναστών, οι δύο Οργανισμοί συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους επόμενους μήνες. Στο πλαίσιο αυτό θα προγραμματιστούν νέες αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης από τη Γερμανία στην Ελλάδα προκειμένου να καλυφθούν με ποιοτικό τρόπο και μέσα από θεσμικές συνεργασίες οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Να σημειώσουμε ότι ο Οργανισμός «Wings of Help» υποστήριξε από την πρώτη στιγμή τις δράσεις έκτακτης ανάγκης και τις υπηρεσίες που παρείχε ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αλλά και αυτές που ενεργοποιήθηκαν στη συνέχεια για την υποστήριξη των πυρόπληκτων και την ολιστική κάλυψη των αναγκών τους.

Φωτογραφικό υλικό από την παράδοση των ειδών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου του Οργανισμού στο press@hamogelo.gr ή στο +30 210 3306 140.

 

Σχετικά με τον φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας «Wings of Help»

Ο φορέας «Luftfahrt ohne Grenzen – Wings of Help (LOG)» ανοίγει τα φτερά του για να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά. Ο φορέας αναπτύσσει δράσεις τα τελευταία 11 χρόνια σε συνεργασία με Οργανισμούς από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Φινλανδία. Ο φορέας εδρεύει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και οι δράσεις του περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών, ανθρωπιστικών κρίσεων, αλλά και επειγουσών ιατρικών διακομιδών από χώρες όλου του κόσμου στη Γερμανία.